Главният прокурор Иван Гешев е изпратил писмо до всеки един

...
Главният прокурор Иван Гешев е изпратил писмо до всеки един
Коментари Харесай

Гешев с писмо до депутатите с призив за съдебна реформа

Главният прокурор Иван Гешев е изпратил писмо до всеки един от 240-те определени за депутати в 48-ото Народно заседание с апел за незабавна правна промяна за преодоляване на престъпността и разговор сред институциите.
Основните демократични правила на правовата страна и разделянето на управляващите допускат, с изключение на практикуване на съвместен надзор, и интензивно взаимоотношение сред всички държавни институции, написа Гешев. Според него връзката сред прокуратурата и органите на властта е нарушена. По думите на Гешев това води до уронване на устоите на държавността и демократичните стандарти и до офанзиви против държавните институции и правосъдната власт. Прокуратурата декларира своята подготвеност за разговор с всички институции в процеса по възобновяване на законността в страната.
" Изразявам откровените си упования, че всеки един от народните представители, воден от възприятието на дълг за отбрана ползите на обществото, ще се вслуша и в гласа на  магистратите за нуждата от провеждането на задълбочена и всеобхватна правосъдна промяна в незабавен порядък. Реформа, която ще бъде ориентирана към намиране на решение на проблемите на обществото, свързани с българското правораздаване и повишение на възприятието за правдивост у българските жители ", показва Гешев.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР