Главният прокурор да дойде в парламента следващата седмица и да

...
Главният прокурор да дойде в парламента следващата седмица и да
Коментари Харесай

БСП иска Иван Гешев да се отчете пред депутатите, Караянчева: Изчакайте

Главният прокурор да пристигна в Народното събрание идната седмица и да показа отчет за активността на прокуратурата за последните осем месеца. За това настоя депутатът от Българска социалистическа партия пред ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, предава " ".
Искането на Българска социалистическа партия е стимулирано от решение на депутатите в края на юли, съгласно което основният прокурор трявба да показа отчет за активността на прокуратурата от началото на неговия мандат до края на месец август пред Народното събрание.
 Отровното трио с нова порция въпроси към Иван Гешев " Отровното трио " с нова порция въпроси към Иван Гешев
" Извършен е грамаден ремонт на вила номер 5, има ли социална поръчка за това. Защо Бюрото за протекция на очевидците охранява основния...
А мотив за настояването се оказа с изключение на " обстановката на улицата " и отговор на Гешев до Народно събрание, в който той декларира, че доклади пред Народното събрание приготвя на всеки три месеца.
Това предизивка любопитен диалог сред Антон Кутев и Цвета Караянчева:
" Поканихме основния прокурор да показа отчет за активността си, в сегашната обстановка това е безусловно наложително. Пред мен е отговорът, който основния прокурор е изпратил до ръководителя на Народно събрание и се споделя, че такива отчети се вършат на три месеца, и споделя че е подготвен незабавно да направи отчет за шестмесечието, а след три месеца да направи за деветте месеца. Молбата ми е да влезете в пълномощията си по този мотив и да докарате основния прокурор тук. Защото отговорите му са значими освен за нас, а и за всички хора. Трябва да отговори на това, за което всички сме дали своят вот, в това число и ГЕРБ ", обърна се Кутев към Караянчева.
Вече е септември и прокуратурата би трябвало да може да изготви отчета си до края на август без проблем, акцентира Кутев.
 Иван Гешев: Проверяваме крадливи български политици, частната благосъстоятелност е неприкосновена Иван Гешев: Проверяваме крадливи български политици, частната благосъстоятелност е неприкосновена
Прокуратурата няма отношение към тематиката за нова конституция и привикване на Велико Народно заседание. Това разгласи основният прокурор Иван Ге...
" Гласувахме отчетът да е за активността до края на месец август и той ни отговори правилно, че може да ни го даде до края на септември, само че в случай че желаете да го показа за шестмесечието, което е показал, не пречи да го поканим ", отвърна му.
" Изчакайте, въпреки всичко от края на август до момента са минали единствено 10 дни ", сподели още ръководителят на Народното събрание.
Ако за 10 дни не може прокуратурата да нарпави отчет, каква работа има, репликира Кутев, само че Караянчева приключи тематиката, приключва късия роман " 24 часа ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР