Главният оперативен директор на американската банка Goldman Sachs Джон Уолдрън

...
Главният оперативен директор на американската банка Goldman Sachs Джон Уолдрън
Коментари Харесай

Goldman Sachs: Инфлацията представлява най-голям риск за глобалната икономика



Главният действен шеф на американската банка Goldman Sachs Джон Уолдрън съобщи в сряда, че има вяра, че инфлацията е риск номер едно, който може да аргументи дерайлиране на международната стопанска система и на фондовите пазари.

" Инфлацията е най-големият риск сега, както във връзка с краткосрочния риск, който може да има за възобновяване от Covid рецесията, по този начин и по-дългосрочен риск, който може да има във връзка с нововъзникващите пазари “, уточни той по време на събитие на Института за интернационалните финанси.

Говорейки за това по какъв начин пандемията е повлияла на бизнеса и тактиката на Goldman Sachs, Уолдън сподели, че банката поправя своя отпечатък върху недвижимите парцели, с цел да бъде по-малко фокусирана върху имотния пазар в Ню Йорк, Лондон и Хонконг.
" Ако погледнете нашия отпечатък през днешния ден, той е доста по-разпространен и след пет до 10 години ще бъде още по-разпространен “, сподели той.

" Ще имаме доста повече хора в други градове в Съединени американски щати и в други градове в Европа и Азия и ще бъдем по-малко съсредоточени “, сподели той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР