Главният методист на юношеските национални отбори Лъчезар Димов се срещна

...
Главният методист на юношеските национални отбори Лъчезар Димов се срещна
Коментари Харесай

БФС представи 10 златни правила за детския футбол

Главният методист на юношеските национални тимове Лъчезар Димов се срещна с представители на детско-юношески школи от Софийска област и ги срещна с рекомендации за развиването на гениите, направени от Експертна комисия към Българския футболен съюз. На събитието, което се организира в Национална Спортна Академия, участваха и шефът на направление " Първенства и шампионати " Валентин Чакъров, Петко Петков, ръководител на Зоналния съвет на БФС в София, и Емил Атанасов, шеф на Българската треньорска школа по футбол.

 Лъчезар Димов акцентира на разликите в методите при образование на подрастващите, като акцентира, че е доста по-важно основната цел на треньорите да е развиването на техните ученици, а не успеха непременно.

" За мен е фундаментално да сътворяваме конюнктура, в която децата да имат независимост да опитват и да поемат опасности. Опитите за креативност би трябвало да се поддържат и предизвикват, а не децата да бъдат заливани с непрекъснати указания ", безапелационен бе Димов.

На срещата бяха разисквани и евентуални промени в разпоредбите за Футбол 5 и 7, измежду които са безграничен брой смени, осъществяване на странично мятане с крайник, неуважение на голове при непосредствено осъществяване на център, отпадане на правилото за засада и други

Събитието приключи с показване на Десетте златни правила за детски футбол и новооснован Етичен кодекс на родителя за основаване на по-благоприятна среда за развиване на родните гении. От своя страна клубовете се ангажираха да ги разпространят измежду своите членове.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР