Главният мениджър на националния отбор на България по плуване Кристиян

...
Главният мениджър на националния отбор на България по плуване Кристиян
Коментари Харесай

Кристиян Минковски пред БНТ: Доволен съм от видяното, ще участваме с пълен отбор на световното в Доха

Главният управител на националния тим на България по плуване Кристиян Минковски даде изявление пред Българска национална телевизия, с цел да сложи оценка на представянето на родните състезатели по време на четвъртия ден от европейското състезание в дребен басейн в Отопени, Румъния.

Минковски разяснява, че е удовлетворен от резултатите на българските плувци по време на днешната крайна сесия, в която Петър Мицин се подреди 8-и във финала на 200 метра бътерфлай, Диана Петкова остана на косъм от влизане във финала на 200 метра съчетано, до момента в който Габриела Георгиева остана 16-а на 100 метра тил.

" Доволен съм от видяното. Това, което се случи е предстоящо. При Габи се получи една прекомерна страст последните два дни, която тя явно не бе подготвена да понесе. Аз обаче съм сигурен, че тя ще излезе по-силна от това съревнование и по-уверена в себе си. Петър направи мощно плуване, само че потегли прекомерно мощно и това съгласно мен също беше плод на страстите. Натежаха му последните 50 метра, само че той въпреки всичко още натрупа опит и аз съм оптимистично надъхан за бъдещето му. Диана просто не съумя да направи това, което бяхме говорили като тактика за плуването. Тръгна постепенно и след това не съумя да излезе от този темп, само че въпреки всичко 9-о място е доста положително достижение за български плувец на европейско състезание ", съобщи селекционерът на плувните ни национали.

Пред нашата камера генералният управител на националния ни тим показа и упованията си за съботния ден, в който България ще има цели четирима представители в Отопени.

" Очаквам от Петър на следващия ден влизане във финала или най-малко оптимално приближаване до топ 8 с едно мощно достижение. Да не забравяме на следващия ден и двете девойки на 50 бруст, от които също чакам мощни плувания и положителни класирания. Калоян Левтеров също на следващия ден ще взе участие в главната си дисциплинираност - 200 метра тил и откакто през вчерашния ден усъвършенства персоналното си достижение на 100, чакам доста мощно плуване и на 200 ", сподели Минковски.

Той насочи взор и към международното състезание в Доха през февруари, където разгласи, че страната ни ще взе участие с цялостен състав.

" Ще участваме в Доха с цялостния си тим. Част от състезателите не съумяха да дойдат на това състезание поради задължения към университетите си. Надявам се, когато се съберат всички в Доха да създадем още веднъж исторически класирания и достижения ", показа селекционерът на българския отбор.

Накрая Минковски се върна и към представянето на 18-годишния Петър Мицин, с цел да разяснява дали той има възможностите да се приближи до върховете на Антъни Иванов в дисциплината 200 метра бътерфлай.

" Ако Петър продължи да работи по този начин старателно, както през последните две години, то той ще стигне достиженията на Антъни в обозримо бъдеще ", приключи Кристиян Минковски.

Целия диалог с основния управител на националния тим гледайте във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР