Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск официално се отказва

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск официално се отказва
Коментари Харесай

Мъск официално се отказва от сделката с Twitter за втори път

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск публично се отхвърля от договорката с Twitter за повторно. В ново публично писмо за преустановяване на контракта милиардерът показва спомагателни обстоятелства, които се считат за съображение за анулация на поглъщането. Твърди се, че е била упомената и думата „ машинация ".

„ Появиха се обстоятелства, които дават в допълнение и ясно съображение за преустановяване на поглъщането “, оповестиха юристите на Мъск във вторник, представени от Ройтерс. Тези обстоятелства са били известни на Twitter още преди първата анулация на поглъщането на стойност 44 милиарда $, само че не са били оповестени обществено, настояват те.

Във вторник акциите на услугата за къси известия се обезцениха с съвсем два % до 39,30 щатски $. Първоначално Мъск предложи 54,20 $ за скъпа книга.

Изпратено е в допълнение писмо за преустановяване на контракта, ако първото писмо за преустановяване на контракта от 8 юли бъде счетено за невалидно, сподели Мъск. А съгласно правосъдно дело от понеделник милиардерът е изискал информация от някогашния началник на отдела за сигурност на Twitter за изчисляването на спам сметките.

Бившият началник на отдела Питър Затко упреква Twitter, че тя погрешно твърди, че има постоянен проект за сигурност и че дава приоритет на растежа на потребителите пред намаляването на спама.

През април Мъск разгласи, че има намерение да придобие Twitter за към 44 милиарда $, само че по-късно анулира договорката през юли, като се базира на погрешни изказвания за броя на подправените сметки в платформата. Освен това не пожела да заплати авансово контрактуваната наказателна клауза при неуспех на договорката в размер на 1 милиарда $.

Американската обществена медия за къси изявления съди Мъск и желае да наложи довеждане докрай на придобиването на контрактуваната цена. Съдебният развой е плануван за 17 октомври в американския щат Делауеър. Въпреки това във вторник Мъск изиска от съда да даде опция на двете страни да изложат доводите си до 10 ноември, след което да се организира конференция за разискване на доказателствата, които ще бъдат показани. Twitter упреква Мъск, че саботира договорката, защото тя към този момент не отговаряла на неговите ползи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР