Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск e казал по

...
Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск e казал по
Коментари Харесай

Илън Мъск пред акционерите: Няма да е дълго преди Tesla да създаде кола с пробег 640 км

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илън Мъск e споделил по време на годишната среща на акционерите в Калифорния, че няма да отнеме доста време, преди Tesla да сътвори електромобил, кадърен да измине 640 километра.

Освен това по думите му Tesla ще предложи самостоятелни коли през идната година, които няма да изискват интервенция на лидер, написа CNBC.

" Всяка кола, която сме правили след октомври 2016 година, е способна на автоматизирано ръководство, единствено би трябвало да се смени компютъра. Ние към момента чакаме утвърждението на регулаторите, само че тази опция има всеки автомобил. А това усилва цената му. Мисля, че е закононарушение да си купиш друго, в случай, че на пазара има кола, която може да бъде актуализирана до самостоятелна ", e споделил Илън Мъск.

Относно финансовото положение на компанията, той изяснява, че е мъчно да бъде реализирана облага при бързите темпове на напредък на Tesla.

Главният механически шеф и съосновател на компанията Щраубел се е включил към Илън Мъск на срещата. Той е благодарил на екипите, които стоят зад основаването на батериите и голямата фабрика за тях. Tesla ръководи този цех за акумулатори взаимно с Panasonic.

Мъск и Щраубел са посочили фотография на огромно зелено пространство в Европа, като са загатнали, че един ден това ще бъде фабриката на Tesla на континента.

Целта на автомобилния производител е да има цех на всеки континент, като до края на тази година би трябвало да стане ясно мястото на фабриката в Европа.

Tesla се пробва да създаде и продаде повече коли с по-малко чиновници в Съединени американски щати, откакто редуцира част от тях за да понижи разноските си. Наред с това обаче компанията се разраства и световно, като част от този проект е построяването на цех в Шанхай.

От срещата на акционерите излиза наяве, че Tesla ще показа пикапа си до края на лятото на 2019 година, а по-големия пикап до края на 2020 година.

Извън залата, където се e състояла срещата - в Историческия компютърен музей в Калифорния, компанията е показала прототипи на идните модели Roadcaster, Semi и Model Y.

Годишната среща на компанията се оказва първа за този състав на борда на шефовете, откакто предходната година към него се причислиха създателят на Oracle Лари Елисън и изпълнителният шеф на Walgreens Boots Alliance - Кетлийн Уилсон.

Акциите на Tesla се покачиха през последните дни след положителните прогнози за продажбите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР