Главният изпълнителен директор на Пфазйер (Pfizer) Алберт Бурла заяви във

...
Главният изпълнителен директор на Пфазйер (Pfizer) Алберт Бурла заяви във
Коментари Харесай

Пфайзер: Пероралното ни лекарство за COVID-19 може да е готово до 2022 г.

Главният изпълнителен шеф на " Пфазйер " (Pfizer) Алберт Бурла съобщи във вторник, че изпитваното от компанията перорално антивирусно лекарство за лекуване на Covid-19 при първи признаци на болестта може да бъде готово до края на годината, " в случай че всичко върви добре ".

Говорейки пред бизнес телевизия CNBC, Бурла изясни, че компанията е постигнала прогрес в клиничните си изследвания на лекарство с дребни молекули и че чака лекарствените регулатори да работят бързо, откакто медикаментът бъде напълно тестван. Той добави, че Pfizer ще осведоми обществеността за напредъка на лекарството " към лятото ".

Ако клиничните изпитвания вървят добре и Администрацията по храните и медикаментите (FDA) го утвърди, лекарството може да бъде публикувано в Съединени американски щати до края на годината, уточни Бурла за предаването " Squawk Box " на CNBC.

Здравните специалисти означават, че лекарство, одобрявано през устата, може да промени " разпоредбите на играта ", защото хората, инфектирани с ковид, биха могли да го употребяват отвън лечебните заведения. Изследователите се надяват, че лекарство против Covid-19 ще предотврати прогресирането на заболяването и ще предотврати постъпването за лекуване в болница.

Преди месец фармацевтичната компания Pfizer Inc стартира ранен стадий на изпитване в Съединени американски щати на перорална антивирусна терапия против Covid-19, която може да бъде предписана на пациенти при първите признаци на инфекцията. Кандидатът за антивирусна терапия на Pfizer, наименуван PF-07321332, е протеазен инхибитор, който предотвратява репликацията на вируса в клетките.

Понастоящем ремдесивир на компанията Gilead Sciences е единственото антивирусно лекарство против Covid-19, утвърдено в Съединените щати.

Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) е издала и незабавно позволение за интравенозната лечения на компанията Eli Lilly - бамланивимаб (bamlanivimab) независимо и в композиция с етезевимаб (etesevimab), както и комбинирана терапия на Regeneron.

В допълнение към разработваното лекарство, компанията Pfizer продължава да тества и имунизацията си, създадена взаимно с немската BioNTech, при дребни деца от 6-месечна до 11-годишна възраст. Ваксинирането на деца може да се окаже от решаващо значение за преустановяване на пандемията, настояват чиновници на публичното опазване на здравето и специалисти по инфекциозни болести.

По-рано този месец Pfizer изиска от FDA да разшири незабавната приложимост на Covid имунизацията и за юноши на възраст от 12 до 15 години, откакто беше открито, че при изследването тя е 100% ефикасна.

Бурла съобщи пред CNBC, че е " доста оптимистичен ", че FDA ще утвърди потреблението на имунизацията при юноши.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР