Главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали казва, че

...
Главният изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали казва, че
Коментари Харесай

Шефът на F1 за живота на Шумахер: Не го пожелавам и на най-големия си враг

Главният изпълнителен шеф на Формула 1 Стефано Доменикали споделя, че не би поискал положението на Михаел Шумахер и на най-големия си зложелател, като признава, че обстановката остава " сложна ".

Изминаха съвсем 10 години от деня, в който легендата на Формула 1 Шумахер, който в този момент е на 54 години, удари главата си в канара, до момента в който караше ски със фамилията си в Алпите, и изпадна в медикаментозна кома за шест месеца, след което се нуждаеше от в допълнение рехабилитационно лекуване. През последното десетилетие фамилията на седемкратния международен първенец избира да резервира в загадка детайлностите за положението му, защото Шумахер се нуждае от денонощни грижи от страна на любящата си брачна половинка Корина и екип от медицински експерти.

Доменикали е работил с германеца във Ферари и в изявление за La Gazaetta dello Sport шефът на Ф1 означи: Това са епизоди, които трансформират живота ти. " Като че ли през вчерашния ден се случи случаят му в Мерибел ".

" От почитание към него и фамилията му би трябвало да останем покрай него, тази сложна обстановка остава. Това, което е сред мен и фамилията, остава персонално, само че да живееш по този метод в продължение на 10 години е нещо, което не би поискал даже на най-големия си зложелател. "

Коментарите на италианеца идват единствено няколко дни, откакто някогашният управител на Шумахер, Вили Вебер, призна, че е изгубил вяра да види още веднъж приятеля си.

В диалог с Кьолн Експрес Вебер призна: " Когато в този момент мисля за Михаел, за жалост към този момент нямам вяра, че ще го видя още веднъж. След 10 години няма никакви позитивни вести. "

81-годишният Вебер също по този начин обърна внимание на обстоятелството, че не е съумял да посети Шумахер до леглото му, до момента в който той към момента е бил в болница.

" Разбира се, доста скърбя за това и упреквам себе си. "

Вебер добави:

" Трябваше да посетя Михаел в болничното заведение. Страдах като куче след случая му. Това ме удари необикновено мощно, можете да си го визиите. Но в един миг пристигна моментът, в който трябваше да се освободя от Майкъл и да го отпусна ".

" Дори три-четири години по-късно хората, които ме разпознаваха, продължаваха да ме питат: " Ти си някогашният управител на Шумахер. Как е Михаел? Тогава престанах да се пробвам да изяснявам и си помислих: " Защо никой не пита по какъв начин съм аз? ". За мен беше ясно: " Е, в този момент всичко свърши. Тези нелепости би трябвало да излязат от главата ми ".

Съпругата Корина е въвела правилото " единствено за фамилията ", което подсигурява, че никой, с изключение на най-близките на 54-годишния мъж, няма да може да го посещава в имението им край езерото в Лозана, Швейцария. По време на рядка обществена изява през юли 2022 година тя призна, че брачният партньор ѝ е " друг " след случая.

" Михаел ми липсва всеки ден ", признава Корина, откакто приема държавната премия на Северен Рейн-Вестфалия от името на Шумахер.

" Но той липсва освен на мен. На децата, на фамилията, на татко му, на всички към него. Искам да кажа, че на всички Михаел липсва, само че Михаел е тук. Различен е, само че е тук и това ни дава мощ, съгласно мен ".

" Опитваме се да продължим да живеем като семейство, както Майкъл го харесваше и към момента го прави. И продължаваме да живеем живота си. " Личното си е персонално ", както той постоянно споделяше. За мен е доста значимо, че той може да продължи да се любува на персоналния си живот, доколкото е допустимо. Майкъл постоянно ни е защитавал, а в този момент ние пазиме Майкъл ", споделя Корина.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР