Главният изпълнителен директор на Apple е подписал тайно споразумение с

...
Главният изпълнителен директор на Apple е подписал тайно споразумение с
Коментари Харесай

Шефът на Apple е сключил 5-годишно тайно споразумение с Китай за $275 милиарда

Главният изпълнителен шеф на Apple е подписал скрито съглашение с Китай на стойност от 275 милиарда $. То е имало за цел да анулира голям брой регулаторни дейности против компанията, предава The Guardian, базирайки се на уеб страницата The Information.

Петгодишното съглашение беше подписано, когато Кук посети Китай през 2016 година, се споделя в публикацията, която цитира изявленията и вътрешни документи на Apple.

Според информацията Тим Кук е заречен, че неговата компания ще направи вложения в страната, ще обезпечи бизнес покупко-продажби и ще провежда образование на служащи.

Част от вложенията на Apple в Китай са планувани за създаване на нови магазини за търговия на дребно, проучвателен и развойни центрове и планове за възобновима сила.

Китай е един от най-големите пазари на Apple с годишен растеж на продажбите от 83% в страната през четвъртото фискално тримесечие.

Apple е дала обещание да употребява повече съставни елементи от китайски снабдители за сглобяване на своите устройства, да подписва покупко-продажби с китайски софтуерни компании, да си сътрудничи с китайските университети в областта на техногиите и непосредствено да влага в китайски софтуерни компании.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР