Главният изпълнителен директор на американската компания Google Сундар Пичай сравни

...
Главният изпълнителен директор на американската компания Google Сундар Пичай сравни
Коментари Харесай

Ръководителят на Google смята, че създаването на глобална рамка за AI е съвместна отговорност на държавите

Главният изпълнителен шеф на американската компания Гугъл Сундар Пичай съпостави изкуствения разсъдък (AI) с изменението на климата в света. За това оповестява CNBC.

„ В прочут смисъл това (изкуственият интелект) е сходно на изменението на климата и планетата. Всички споделяме една и съща планета. Мисля, че е почтено същото да се каже и за ИИ “ — сподели Пичай.

Той прибавя, че по тази причина хората би трябвало да основат рамка за изкуствения разсъдък не на локално, а на световно равнище.

Според него, в случай че изкуственият разсъдък ‘се обърка‘ в една страна, това може да засегне другите страни, което затруднява регулирането му на локално равнище.

Пичай отбелязва, че страните имат споделена отговорност за основаването на световна рамка за ИИ — нещо, за което той предизвестява през последните месеци.

Освен всичко друго, той споделя, че вижда “някои признаци на прогрес “ в полемиките за основаване на рамка по отношение на безвредната работа на изкуствения разсъдък, в това число и на срещата на върха на Г-7 в Япония по-рано тази година.

Съединените щати се причислиха към 45 страни в Европа, Северна Америка, Африка и други райони на света, които утвърдиха Политическата декларация за отговорно потребление на изкуствения разсъдък (AI) и автономията за военните цели.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР