Главният икономически съветник на президента Джо Байдън заяви, че САЩ

...
Главният икономически съветник на президента Джо Байдън заяви, че САЩ
Коментари Харесай

САЩ предупреди Индия да не се сближава с Русия

Главният стопански консултант на президента Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати са предизвестили Индия да не си партнира прекомерно тясно с Русия след нашествието в Украйна , осведоми Би Би Си (BBC).

" Нашето обръщение към индийското държавно управление е, че цената и следствията за тях от прекосяването към по-ясно стратегическо координиране с Русия ще бъдат обилни и дълготрайни ", сподели пред кореспонденти в сряда шефът на Националния стопански съвет на Белия дом Брайън Дийз.

" Със сигурност има сфери, в които сме разочаровани както от решенията на Китай, по този начин и от Индия в подтекста на нашествието ", добави той.

Индия отхвърли да наложи наказания против Русия, както направиха други страни .

Страната, която Съединени американски щати виждат като противопоставяне на мощта на Китай в Азия, е най-големият вносител на съветски оръжия, съгласно Bloomberg.

Това идва, откакто заместник-съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Далип Сингх направи публично посещаване в Индия предходната седмица.

" Това, което Далип обясни на сътрудниците си по време на това посещаване, е, че не имаме вяра, че е в полза на Индия да форсира или усилва вноса на съветска сила и други артикули ", сподели представителят на Белия дом Джен Псаки, откакто господин Сингх се завърна тази седмица.
 Индия втвърди позицията си към Русия поради Буча
Индия втвърди позицията си към Русия поради Буча

Индийските самолети стопират да летят до Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР