Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи удължаване

...
Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще предложи удължаване
Коментари Харесай

За пореден път предлагат удължаване на извънредната епидемичната обстановка

 Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев ще предложи удължение на изключителната епидемиологичната конюнктура у нас. Това съобщи той в изявление за bTV.

Направените през вчерашния ден проби за ковид са 5913, а от тях 269 са позитивни - или 4.5% от пробите. На първо място по брой нови случаи е столицата. Следват Благоевград, Варна и Добрич.

665 души са в болница, 27 от тях в интензивни отделения. За последното денонощие са умряли 8 души. Сред тях мъж на 51 години, за който няма информация за съпътстващи болести. Излекуваните са 388 души.

Данните все още не сочат нищо оптимистично. Така Ангел Кунчев стимулира потребността от удължение на изключителната епидемиологична конюнктура у нас. Тя трябваше да завърши в края на месец юли. Министерският съвет взема окончателното решение дали да я удължи.

Сред новите огнища на COVID-19 у нас са футболен клуб в Ямбол, където инфектирани са треньора и деца, както и дом за възрастни хора в Русе, в който има случаи измежду консуматори и личен състав.

Регионалните здравни инспекции в цялата страна към този момент вършат проби в обществените институции. Това е втора такава инспекция по тези места за разпространяване на ковид.

Заразените в Дома за остарели хора в Русе към този момент са 15 души. Направени са проби на целия личен състав, а от понеделник и на всички 200 настанени в дома.

Посещенията в тези места са неразрешени, само че в случай че рецесията продължи прекомерно дълго, ще се мисли за разрешаването им при избрани условия.

" Ако продължи прекалено много, би трябвало да го създадем, другояче е нечовешко да се отнасяме по този начин с тях “, сподели Ангел Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР