Главният държавен санитарен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев призова хората

...
Главният държавен санитарен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев призова хората
Коментари Харесай

Доц. д-р Ангел Кунчев: Не бързайте да отменяте почивките си през юли и август

Главният държавен хигиеничен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев прикани хората да не бързат да анулират резервациите си за летни почивки през юли и август поради ковид. Голямото предизвикателство пред страната са идните празници - Цветница и Великден.

Един боязън имам, в случай че се успокоят малко хората и дойдат двата празника, можем да създадем огромна пакост. Молбата ми е, толкоз устискахме цялостен месец, да продължат още две седмици, с цел да не се удавим като власите най-после на Дунав. Оптимистично видяно, в случай че някой има резервация за море за юли и август да не я анулира, тъй като имам вяра, че може да я реализира!

В Пловдив през днешния ден той инспектира взетите противоепидемични ограничения на Четвъртък пазара, откакто здравното министерство позволи борсите да работят, и напомни какви са условията.

Мерките плануват по- огромна повърхност, добра организация за посетителите, тъй че да се движат в една посока, с цел да няма пресрещане. Да има регулиранe на влизане, с цел да няма скупчване. Всички търговци да са с защитни средства - маски, в случай че може и шлемове. Важно е също да има обособени места за производителите, а освен за прекупвачи.

Д-р Ангел Кунчев съобщи още, че няма проблем да работят и фризьорските салони, в случай че също съблюдават противоепидемичните ограничения:

Когато е основана организация, с авансово уречен час, не се събират повече от двама - трима души и те имат маски, няма проблем тези обекти да работят.

След инспекцията на Четвъртък пазара доктор Кунчев отпътува за преработвателно дружество в с. Стряма, община Раковски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР