Главният архитект на София Здравков Здравков призова да се намери

...
Главният архитект на София Здравков Здравков призова да се намери
Коментари Харесай

Арх. Здравков: Големите сгради имат място в София


Главният проектант на София Здравков Здравков прикани да се откри решение на проблема със градежа на 44-етажна постройка в квартал "Стрелбище ". Заради отхвърли си да задвижи плана, с цел да резервира зеления терен, Здравков беше санкциониран от Върховния административен съд с 13 000 лв.. В студиото на "Денят стартира с Георги Любенов " той предложи казусът да се реши с диалози с вложителя, или с преустановяване на решението. Здравков благодари на столичните общински съветници, които взеха решение да платят санкцията вместо него в символ на взаимност.

Здравко Здравков - основен проектант на София:​ Инвеститорът поисква един акт, въпреки и незаконосъобразен - даже сега когато е пожелан към 2007 година, той е незаконосъобразен - обаче в това време аз имам предписание "Издайте ми претенции акт в 14-дневен период ". Така че аз, с цел да свърша правосъдното решение, би трябвало да свърша поредност от престъпления. Волята на Общинския съвет към 2009 година споделя ясно и изрично: "Този терен става част от зелената система на града " и изпадам в обстановка, в която не извършвам правосъдно решение и ме глобяват по 500 лв. на седмица. Наистина би трябвало да се откри трайното решение на този проблем. "

Главният проектант изясни още, че като администрация имат предпочитание в града да се съблюдават ясните параметри на проекта от 2007-а и в следствие и от 2009 година. В него е постановено за всяка една зона какъв брой може да бъде застроявано и като ограничаване като височини, като компактност, като активност. Създадени са механизми, с цел да не се претрупват параметрите, постановени от проекта за 2009 година.

Предложени са разновидности, които да изтеглят високото застрояване в периферията на града. Законодателят е възприел вярното решение да сътвори опция за основаване на такива зони, а със последващо изменение на общия организационен проект да се дефинират ясно къде ще бъдат тези места, с цел да не се предизвика далавера с недвижими парцели.

Здравко Здравков - основен проектант на София: София би трябвало да откри своето място за високите здания, тъй като в 21-и век високото строителство е реалност. Високото строителство има своите качества, само че то би трябвало да откри своето място в града, тъй че да не основава всички останали проблеми - гледката към Витоша, транспортно-комуникационни проблеми.

Според архитекта, ние нямаме табиет да живеем в една такава висока постройка. Той изясни, че задължението е да има за всеки един апартамент паркомясто. В огромните здания има причина да попаднем в запушване в блока си. Арх. Здравков е уверен, че времето ще покаже, че основаването на високи здания единствено с една функционалност е неточност. Съвременната наклонност в развиването на кулите е една мултифункционалност, посочи той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР