Главният архитект на София Здравко Здравков вече е предал жалби

...
Главният архитект на София Здравко Здравков вече е предал жалби
Коментари Харесай

Главният архитект сезирал прокуратурата за бавени проекти в "Младост"

Главният проектант на София Здравко Здравков към този момент е предал тъжби от вложители на прокуратурата. По думите му жалбите при него от страна на вложители зачестяват преди повече от два месеца, разяснява той пред БиТиВи откакто във вторник кметът на " Младост " Десислава Иванчева бе показно задържана в центъра на София, а през днешния ден упрекната за взимане на рушвет.

Тезата за бавенето на документи застъпи през вчерашния ден и ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

" Поредица от тъжби на вложители, които бяха поставени " на трупчета " по повод техните преписки. Това са, първо, градоустройства, преписки по разработване на подробни устройствени проекти, позволения за градеж, незаверени проекти за сигурност и здраве ", изясни Здравков.

Днес той свидетелства, че диалози с Иванчева поради забавянията са водени неколкократно.
" При всяко едно идване се намира съответно пояснение, намират се официални мотиви. Но всички тези процедури бяха забавени извънредно съзнателно, което основава огромно напрежение в региона ", прибавя Здравков.

В жалбите от бизнеса, предадени на прокуратурата, нямало съответни данни за корупция, споделя основният проектант.

" Няма намек, само че когато една процедура законово трае 14 дни, а вие я правите за 7 месеца, явно се основава такова усещане ", показва още той.

От години строителният бизнес се оплаква от мудни процедури в разнообразни структури на администрацията, само че до момента не е обществено оповестявано дали те са се жалвали от това и дали жалбите им са излъчени на прокуратурата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР