Главният архитект на Брюксел арх. Кристиаан Борет пристига у нас.

...
Главният архитект на Брюксел арх. Кристиаан Борет пристига у нас.
Коментари Харесай

София черпи опит от Брюксел за облика си

Главният проектант на Брюксел арх. Кристиаан Борет идва у нас. В София той ще показа своя опит за градското пространсто. По покана на основния арх. на столицата Здравко Здравков Ботер ще показа методите, по които работи, с цел да обезпечи качествено обмисляне на градската среда в Брюксел, както и целите на града в областта на градското обмисляне.

На събитието арх. Борет ще показа и някои от комплексните планове в Брюксел като превръщането на офис зоната World Trade Center в мултифункционална дейна част от града и развиването на някогашната индустриална зона Canal като зона със многообразни функционалности, която смесва произвеждане, жилища и офиси.

Граждани и Община в конфликт поради парите на София

Кристиаан Борет е основен проектант на района Брюксел от 2015 година Той е гостуващ професор по градски планове в катедра „ Архитектура и градоустройство “ на университета в Гент, Белгия. От 2006-та до 2014-та година е бил основен проектант на град Антверпен, Белгия. Дейностите с които се занимава са свързани с поддържането на тясна връзка сред теорията и практиката, сред обществения и частния бранш, сред политиката и дизайна и сред архитектурата и градоустройството. Той е изготвил теоретични и концептуални проучвания на актуалните трансформации на града, градското пространство и публичното пространство, в това число в границите на интердисциплинарното проучване на GUST (Ghent Urban Studies Team) в университета в Гент и е съдействал за градското развиване, общественото пространство и инфраструктурни планове в Белгия, Холандия и Франция. Бил е член на борда на Фламандския архитектурен институт (VAi) и на белгийското архитектурно списание A +. Член е и на Международния теоретичен комитет на Европан. Награден е с Фламандската културна премия за архитектура.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР