Главните летища на сирийската столица Дамаск и най-многолюдния град в

...
Главните летища на сирийската столица Дамаск и най-многолюдния град в
Коментари Харесай

Израел изравни със земята две главни летища в Сирия

Главните летища на сирийската столица Дамаск и най-многолюдния град в страната Алепо са извадени от строя след израелски въздушни удари през днешния ден, съобщи Ройтерс, като се базира на сирийската публична новинарска организация САНА.

По-рано държавната телевизия на Сирия заяви за офанзивите, без да даде детайлности. Сирийската противовъздушна защита се е задействала в отговор на нападенията.

Израел досега не е коментирал тези известия. Той обаче нанесе стотици въздушни удари в Сирия след началото на гражданската война в прилежащата страна през 2011 година

Израел от години нанася удари по, съгласно него, свързани с Иран цели в Сирия, в това число против летищата на Алепо и Дамаск, напомня Ройтерс.

След като през първите четири дни от войната израелската войска порази голям брой цели и сложи под цялостна обсада Ивицата Газа, в петия ден имаше обстрели по Израел от Сирия и Ливан, напомня „ Свободна Европа “.

В сряда вечерта в северната част на страната даже отекнаха сирени за въздушно нахлуване, което предизвика подозрения за въздушно навлизане от Ливан, отразени от Франс прес.

Ройтерс пък написа, че израелските управляващи подозират навлизане на въоръжени нападатели в северния град Малот Таршиха.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР