Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - МВР

...
Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - МВР
Коментари Харесай

В Монтана обучават ръководители на доброволни формирования по пожарна безопасност и защита на населението

Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” - Министерство на вътрешните работи провежда образование на ръководители на доброволни формирования по пожарна сигурност и отбрана на популацията, регистрирани към общините. То ще се организира в Центъра за професионална подготовка в Монтана от 17 до 28 август и от 7 до 18 декември.
Обучението се реализира по програмата на Академията на Министерство на вътрешните работи в двуседмичен курс по два модула: „ Организация и управление” и „ Пожарогасителна и избавителна дейност”.
В Учебния център в Монтана са подготвени 18 ръководители на доброволни формирования от страната. Първото образование се организира през 2018 година, като подготовка получиха ръководители на доброволни формирования към общините Берковица, Благоевград, Бойчиновци, Вълчедръм Кюстендил и Медковец, а през 2019 година - от общините Брусарци, Гулянци, Годеч, Исперих, Кубрат, Монтана, Оряхово и Разград.
Изграждането на доброволните формирования, тяхното развиване, съоръжение и образование е включено като приоритет в Програмата за ръководство на държавното управление на Република България за интервала 2017 година - 2021 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР