Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението“-МВР е реализирала

...
Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението“-МВР е реализирала
Коментари Харесай

Тестват системата BG-ALERT в област Кюстендил днес

Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “-МВР е осъществила система за клетъчно лъчение на известия за предизвестие на популацията BG-ALERT.
Разработен е и обществен информативен уебсайт www.bg-alert.bg, където ще се пресъздават изпратените известия от системата BG-ALERТ.

На уеб страницата се съдържа също спомагателна информация за BG-ALERT, настройки за мобилните телефони, постоянно задавани въпроси и други
Преди въвеждането в постоянна употреба на BG-ALERT е належащо да бъдат извършени проби за техническа валидност на районен принцип в другите дни за изпращане на известия до мобилните устройства на крайните консуматори през мрежите и оборудването на мобилните оператори. След районните проби ще бъде извършен и народен тест на територията на цялата страна.

На територията на областите Кюстендил, Перник, Благоевград, София и София област проби ще бъдат извършени на 22.11. 2023 година сред 12 и 12. 30 часа.
Националният тест ще бъде на 29.11. 2023 година
Тестовото известие, което ще бъде популяризирано в посочените райони се чака да бъде получено на мобилни устройства, поддържащи технологията Cell Broadcast Service и ще бъде съпроводено със характерен звуков сигнал и осцилация, даже и при задействан спокоен (безшумен) режим на устройството.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР