Гласуваното в правната комисия застрашава цялостния изборен процес - както

...
Гласуваното в правната комисия застрашава цялостния изборен процес - както
Коментари Харесай

Крум Зарков: Застрашен е целият изборен процес

Гласуваното в правната комисия заплашва цялостния избирателен развой - както с провеждането и организацията, по този начин и с отчитането на резултата. Това предизвести служебният министър на правораздаването Крум Зарков в студиото на Нова телевизия.

Едни правила би трябвало да бъдат прилагани известно време, а не да ги сменяме непрестанно, точно това разрушава доверието на гласоподавателя и води до ниска изборна интензивност. Крум Зарков е безапелационен, че никакви краткотрайни комисии не са нужни, не е необходим даже и спор по тематиката, защото този спор е воден цели осем години - от 20,4 година. Това, което би трябвало да се направи, е да се даде време на хората да свикнат.

На неверието от страна на ГЕРБ на " флашката ", Крум Зарков уточни, че в случай че това се манипулира, то щеше ли тъкмо ГЕРБ да завоюват изборите. А на тезата за даването на избор на жителите, Крум Зарков попита за какво не дадат право на избор на жителите да носят личен лист А4 за декларациите или да вземем за пример и фасул, с цел да гласоподават с него.

" Точно след избори, които не провокираха никакъв, наблягам, никакъв проблем, това да се изкарва като първа точка в дневния ред, е антирационално ", уточни Зарков, съгласно който партиите, които са създали това, са позволили сериозна политическа неточност. В случая обаче той не загатна името на вносителя на законопроекта - Българска социалистическа партия - партията, на която е член, а и в предходните парламенти и народен представител. По-късно в диалога обаче изясни, че Българска социалистическа партия се слага в обстановка " ГЕРБ и Движение за права и свободи да се упражняват върху нейното предложение, което е тъпо ".

Как ще гласоподава Крум Зарков? - " С машина, несъмнено. "

За обстановката от 47-то Народно заседание, когато с помощта на неговия глас предлагането за връщане на хартиените бюлетини не стана част от дневния ред, Крум Зарков изясни, че не той е нарушил партийната дисциплинираност, а управлението на Българска социалистическа партия си е обърнало позицията на 180 градуса. И сега Българска социалистическа партия си мисли, че ще си вдигне броя на гласоподавателите и резултата. Зарков е песимистичен, даже и тъй като това, което се случва - ГЕРБ и Движение за права и свободи да вършат личните си политики на непознат тил - си има последици и резултат. Като образец Крум Зарков петото място на Българска социалистическа партия на последните избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР