Гласуването в Донецката и Луганската народни републики по въпроса за

...
Гласуването в Донецката и Луганската народни републики по въпроса за
Коментари Харесай

Референдумът за влизането на ЛНР и ДНР в състава на Русия ще се проведе от 23 до 27 септември

Гласуването в Донецката и Луганската национални републики по въпроса за присъединението им към Русия ще се организира от 23 до 27 септември, заяви държавното управление на ЛНР и ръководителят на ДНР Денис Пушилин, оповестява Риа новости.

" Многострадалният народ на Донбас заслужи правото да бъде част от Русия, която постоянно е смятал за своя татковина, сподели Пушилин " в послание към Владимир Путин.

По-рано същия ден ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник подписа закона „ За референдума на Луганската национална република по въпроса за присъединението й към Руската федерация като индивид на Руската федерация ". Документът е оповестен на уеб страницата на политика.

Във вторник документът беше признат от Народния съвет на ЛНР.

Референдумът за присъединението на Херсонска област към Русия също ще се организира от 23 до 27 септември, заяви ръководителят на военно-гражданската администрация на района Владимир Салдо. Той прикани жителите да проявят гражданско схващане и да създадат исторически избор.

Председателят на съобщи, че Русия ще поддържа районите на Донбас, чието население желае да се причисли към Руската федерация. Лидерът на Либерално-демократическата партия, началник на комисията по интернационалните връзки на Държавната дума Леонид Слуцки означи, че териториите на ДНР и ЛНР би трябвало да станат част от Русия.

Също във вторник заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Д , че референдумите в Донбас са значими освен за систематичната отбрана на жителите, само че и за възобновяване на историческата правдивост. Според него резултатите от гласуването ще трансформират вектора на развиване на Русия за десетилетия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР