Гласуването в британската Камара на общините за това дали в

...
Гласуването в британската Камара на общините за това дали в
Коментари Харесай

Гласуването в британската Камара на общините за Брекзит завърши по куриозен начин

Гласуването в английската Камара на общините за това дали в понеделник да бъде извършен следващ кръг от „ индикативни вотове “ по други възможности за Брекзит приключи по чудноват метод откакто 310 депутати гласоподаваха „ за “ и 310 депутати гласоподаваха „ срещу “. Това наложи намесата на ръководителя на Камарата Джон Бъркоу, който даде неговия глас в интерес на съперниците на „ индикативните гласувания “, съобщи БНР.

За финален път до равни гласове в Народното събрание се е стигнало през 1993 година. Според закона, освен това състояние, ръководителят на Камарата на общините взема решение изхода с неговия глас. Това значи, че в понеделник депутатите нямат да имат надзор върху дневния ред на Камарата на общините.

Със 312 гласа „ за “ против 311 „ срещу “ обаче депутатите одобриха разискването на проектозакон за отбягване на риска от излизане без договорка на 12 април.

Междувременно Тереза Мей се срещна с Джеръми Корбин. И от двете страни окачествиха договарянията като градивни и че е набелязан проект за продължение на полемиките сред двата екипа. Мей обаче е подложена на остри рецензии от брекзитиърите за опита ѝ да си сътрудничи с Корбин.

По-рано член на кабинета подаде оставка в противоречие с политиката на премиера. Редакторът на списание „ Спектейтър “ Фрейзър Нелсън съобщи, че торите са пред разединение, което може да докара до края на Консервативната партия. Според него, в случай че Тереза Мей подписа договорка с Джеръми Корбин, ще последват още оставки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР