Гласуване в парламента на втори референдум за Брекзит е сред

Гласуване в парламента на втори референдум за Брекзит е сред ...

Тереза Мей предложи гласуване в парламента за втори референдум за Брекзит.


Гласуване в парламента на втори референдум за Брекзит е сред новите предложения за споразумение, представени днес от британския премиер Тереза Мей.


Като последен шанс да има Брекзит окачестви Тереза Мей гласуването на новата сделка за Брекзит, което трябва да се състои в началото на юни в Камарата на общините. В нейния „смел план“, по думите на самата Мей, има редица компромиси. Може би най-същественият от тях е за провеждането на нов референдум:
Тереза Мей - министър-председател на Великобритания: Новата сделка, която предлагам ще включва възможността за парламентарен вот за провеждане на втори референдум. Край на междупартийните преговори по Брекзит в ЛондонКрай на междупартийните преговори по Брекзит в Лондон
Преговорите между британските лейбъристи и правителството за изход от задънената улица по Брекзит завършиха без споразумение. Опозиционната формация о...

Друг важен компромис е този за митническия съюз. Новите планове предвиждат временен митнически съюз само за стоки до края на „преходния период“. Не останаха незасегнати и правата на работниците.
Тереза Мей - министър-председател на Великобритания: Новата сделка ще включва нов проектозакон, който ще гарантира правата на чуждестранните работници и тези права ще бъдат добри колкото тези на Европейския съюз, или дори по-добри.
Допълнителни мерки за опазването на околната среда и допълнително уреждане на „предпазния механизъм“ за ирландската граница са други по-важни моменти.
Борис Джонсън е фаворит за премиер на ВеликобританияБорис Джонсън е фаворит за премиер на Великобритания
Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън е безспорен фаворит за наследник на Тереза Мей, показват социологически проучвания. Безизходиц...

В своята реч Тереза Мей изтъкна, че кризата около Брекзит има разрушителен ефект за британската политика и спъва напредъка в много други сфери. „Правим ново предложение за да постигнем консенсус в парламента - това е единственият начин да се реализира Брекзит“, изтъкна британският премиер.

Източник: bnt.bg