Гласувах за свобода, законност и справедливост, това са ценностите, които

...
Гласувах за свобода, законност и справедливост, това са ценностите, които
Коментари Харесай

Радев за броенето на разписките: Който се страхува, че може да загуби, търси да опорочи изборите

Гласувах за независимост, правда и правдивост , това са полезностите, които изповядвам, с тях получих доверието на българите, тях отстоявах, с тях се явявам и на тези избори . Това разгласи президентът Румен Радев, откакто гласоподава в 10 ч. в професионалната гимназия по превоз " Макгахан " в столицата.

Залогът на тези избори е голям и ще дефинира дали ще продължат почналите процеси по укрепване на държавността или задкулисието ще получи още веднъж институционална власт , изясни той пред медиите.
 Радев прикани: Всеки, който милее за България, да гласоподава
Радев прикани: Всеки, който милее за България, да гласоподава

Всеки ден без работещ парламент е струпване на проблеми

В тази връзка Радев прикани всички сънародници - у нас и в чужбина - да бъдем съпричастни с бъдещето на страната и да гласуваме .

Президентът уточни още, че първият, непосреден и най-съществен небосвод е да се сформира държавно управление, от което България има потребност , както и от български парламент.

Румен Радев разяснява и от машиннния избор през днешния ден. " Който се опасява, че не може да завоюва изборите, търси да ги опорочи , по тази причина е доста значимо всички да гласуваме, да обезвреждаме тези опити да ни върнат в предишното ", посочи президентът.

" Галъп ": Политическа партия и Българска социалистическа партия на кантар, Радев с късмет за победа на първи тур

Около 48% от българите считат да гласоподават и на парламентарните, и на президентските избори

Изборната администрация следва да извършва закона и считаме, че добросъвестно ще извърши своята работа, увери президентът. Вярвам, че България ще бъде правова страна макар опитите да я върнат обратно , безапелационен е той.

По проблема със започването на договаряния за присъединение към Европейски Съюз на Северна Македония, Радев означи, че ключът към началото на договарянията на Скопие е в спазването на правата на българите там, в изкореняването на езика на омразата и в прекратяването на систематичната дебългаризация, в опитите за редовно заличаване и подправяне на хилядолетното българско изкуство.

По думите му " началото на договарянията няма да зависи от идващото ново държавно управление и парламент, а от Република Северна Македония, която би трябвало да предприеме съответни дейности и разговор сред София и Скопие, а не с лобиране, с цел да се изградят същински добросъседски връзки, които чакат хората от двете страни на границата ".

Радев подсети, че на срещата в Любляна е сложил тези условия и пред Еманюел Макрон и Ангела Меркел, както и пред всички европейски водачи.

В умозаключение той изрази и съболезнования на околните на .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР