Гласове за коалиция Продължаваме промяната са изчезнали в сумарния протокол

...
Гласове за коалиция Продължаваме промяната са изчезнали в сумарния протокол
Коментари Харесай

Изпариха се гласове за Продължаваме промяната в протокол о...

Гласове за коалиция " Продължаваме промяната " са изчезнали в сумарния протокол на изборна секция в хисарското село Кръстевич. Такъв сигнал са получили в Районната изборна комисия за Пловдив област (РИК 17) в сряда по обяд.

Жалбата пристигнала по елетронната поща от адв. Никола Минчев, прокурист на коалиция „ Продължаваме промяната “.

В писмото се твърди, че „... симпатизанти са алармирали за съществуване на разминаване в маркираните данни за получени гласове за коалиция „ Продължаваме промяната “ в числовите данни от сбит протокол в изборна секция № 173700019, село Кръстевич, община Хисаря, област Пловдив, където гласуването се е направило с хартиени бюлетини. Сигнализираните ни гласоподаватели настояват, че са дали своят вот за коалиция „ Продължаваме промяната “ в посочената секция, а от оповестения протокол е видно, че за коалиция „ Продължаваме промяната “ са получени нула гласа… “.

Юристът насочва искане комисията да извърши инспекция и да назначи наново броене на бюлетините в секцията. Молбата обаче е отхвърлена.

Мотивите са, че ново броене на гласовете се извърва при съществуване на две хипотези - при открито противоречие сред фабричните номера на получения и предадения протокол от секционната изборна комисия или при значително противоречие във вписаните в протокола данни, което не може да се в профил от секционната изборна комисия.

" Посочените правни учредения за осъществяване на ново броене на гласовете не са били на разположение при предаване на 14 ноември на протоколите и другите изборни бумаги от цитираната СИК в Районна изборна комисия Седемнадесети избирателен регион – Пловдивски. С решение № 240/14.11.2021г. на Районна изборна комисия Седемнадесети избирателен регион – Пловдивски е разгласен завършек на изборния ден. Ето за какво подадената тъжба следвада бъде оставена без почитание ", гласи решението на комисията.

Юристът може да апелира пред ЦИК в тридневен период.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР