Гласоподавателите в Лихтенщайн в неделя категорично отхвърлиха предложената забрана на

...
Гласоподавателите в Лихтенщайн в неделя категорично отхвърлиха предложената забрана на
Коментари Харесай

Лихтенщайн си запазва казината

Гласоподавателите в Лихтенщайн в неделя изрично отхвърлиха препоръчаната възбрана на казината на референдум, който поляризира дребното княжество и неговите 40 000 жители, предава Ройтерс.

С шест казина, разпръснати из цялата страна, която е огромна колкото една десета от размера на Лондон, микродържавата е наречена " Лас Вегас на Алпите ".

Аргументите в поддръжка на възбраната бяха проблеми като пристрастяването към
хазарта и евентуалната щета върху репутацията на богатата нация, само че те бяха изрично отхвърлени, като 73% от гласувалите се оповестиха срещу възбраната, а 27% я поддържаха, при изборна интензивност от 70%, съгласно публично броене, оповестено онлайн.

Референдумът и подписите, нужни за задействането му, бяха провокирани от групата за напън IG Volksmeinung, основана за битка с " наводнението на
казината ".

Те настояват, че новосъздадената промишленост рискува да опетни националния имидж, за чието създаване страната е работила интензивно. Княжеството беше в интернационален черен лист на данъчните убежища, до момента в който не стартира да смекчава законите за банковата загадка преди повече от десетилетие.

Преди гласуването принцът на страната се разгласи срещу възбраната, както и държавното управление, което сподели, че хазартната промишленост е значим източник на приходи и съобщи, че възбраната е прекомерно фрапантна мярка за справяне с проблеми като пристрастяването към
хазарта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР