Гладуването поне веднъж в месеца, освен че ще ви освободи

...
Гладуването поне веднъж в месеца, освен че ще ви освободи
Коментари Харесай

Гладувайте поне веднъж в месеца, за да сте по-умни и изобретателни

Гладуването най-малко един път в месеца, като се изключи че ще ви освободи от токсините, ще изостри и мисълта ви, демонстрира ново изследване, представено от Ню Сайънтист. Гладът се оказва потребен за мозъка, тъй като прави невроните по-енергични.

Така че хората, които най-малко един ден от месеца са единствено на вода, са склонни да мислят по-бързо и остроумно.

Гладуването провокира промени в мозъка, които дават по-голяма сила на невроните и опция да реализират повече връзки, а колкото повече връзки има, толкоз по-сигурно е да се доверим на мисълта си.

В опитите си Марк Матсън и неговият екип към Националния институт по стареенето в Бетесда, Мериленд са употребявали 40 мишки, част от които са били сложени на специфичен режим на хранене.

Едната група се хранила постоянно, до момента в който другата била на по-стриктен режим и един път месец е лишавана от храна.

Крайните резултати посочили, че при гладуващите мозъчният химикал BDNF - невротрофичен фактор на растежа, който непрекъснато създава нови невронни връзки, е двойно по-висок е съпоставяне с мишките, които постоянно си похапвали.

 Детоксикация

Гладуването има и чисто здравословна изгода, тъй като оказва помощ на тялото да се освободи от нездравословните отрови, които са попаднали в него посредством въздуха, водата и храната.

Пречистването на организма има изгода и за душeвността, тъй като прави човек по-уравновесен и спокоен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР