Гладката кожа е цел номер едно, с настъпването на по-топлите

...
Гладката кожа е цел номер едно, с настъпването на по-топлите
Коментари Харесай

Няколко съвета как да успокоим кожата след епилация

Гладката кожа е цел номер едно, с настъпването на по-топлите сезони от годината. Прекарваме дълго време в обмислянето на кой тъкмо способ на обезкосмяване да се спрем, сортираме деликатно продуктите, с които да правим целият този развой по премахване на всяко едно нежелано косъмче от тялото си. Проблемът е, че в някои от случаите, след почистването на окосмените сектори, оставаме с едно неприятно възприятие и чувство, че задачата не е напълно тъкмо изпълнена. Появяват се неприятни, червени точици в резултат на инфектиране, появява се и неприятното възприятие на дискомфорт, пощипване или парене.

1. Ексфолирайте
Процесът по ексфолиране на кожата, съставлява унищожаване на мъртвите кафези. Това е значима и даже наложителна процедура, след измиването на тялото, която ще улесни в пъти задачата по разчистване на косъмчетата по тялото, както посредством кола маска, по този начин и при епилация или нормално избръсване.

2. Хигиена
Важно е да спазвате високи равнища на хигиена, що се отнася до обезкосмяването на кожата. Всяко едно замърсяване върху към този момент раздразнена кожа, би могло да докара до неприятни последствия и неприятни възпаления. Уверете се, че салонът, който се каните да посетите, съблюдава високи условия за хигиената. Освен това, е значимо да почистваме усърдно епилатора, в случай че се епилираме, да дезинфекцираме ръцете си, в случай че ще си вършим кола маска и да почистваме самобръсначката си, в случай че сме решили да използваме точно нея. По въпроса със самобръсначките е значимо да отбележим, че тя би трябвало да стои надалеч от влага и по опция да бъде сменяна на най-малко 4-5 потребления.

3. Стягане
Тъй като преди да сме минали към обезкосмяване, в множеството случаи сме си взели душ и кожата ни се е отпуснала, а порите са се отворили. Желателно е след обезкосмяването да нанесем артикул, който бързо да затвори порите и да успокои местата, на които е имало косъмчета. Обливането със студена вода, също би могло да спомогне за затварянето на порите на към този момент обезкосмените места.

4. Без пот
Ако сте решили да се подложите на епилация е нужно да знаете, че е противопоказателно да проявявате съществени физически интензивности точно в деня на епилацията. Ако увеличите изпотяването, изключително в областите, в които сте се епилирали, рискувате да влошите положението на раздразнената към този момент кожа и тя да се възпали.

5. Душ
В случай, че сте решили да се доверите на експертите в салоните за хубост и да се подложите на професионална кола маска или епилация, е добре преди този момент да си вземете един прекрасен, парещ душ, като акцентирате точно върху зоните, които сте решили да обезкосмите. Водата, изключително до момента в който е топла, ще отпусне кожата, ще отвори порите, а косъмчетата ще излязат доста по-бързо от нормално. Освен това, по този начин ще си осигурите и едно доста по-безболезнено прекарване по време на процедурата по обезкосмяване.

 

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР