Гладът е нормална човешка потребност. Това е начинът на организма

...
Гладът е нормална човешка потребност. Това е начинът на организма
Коментари Харесай

Типовете глад и как да се справим с тях

Гладът е естествена човешка нужда. Това е методът на организма ни да ни каже, че има потребност от нещо. Оказва се обаче, че има разнообразни типове апетит и всеки от тях значи нещо друго. Днес ще ви представим кои са видовете апетит и по какъв начин тъкмо да се оправим с тях.

Наднорменото тегло е проблем на от ден на ден хора. Преяждането се е трансформирало в всекидневие, а дружно с него идват непотребните килограми и здравословните проблеми, предават от iwoman.bg. Причините, заради които се храните непрекъснато, могат да бъдат в действителност доста. И постоянно нямат нищо общо с същинския апетит. Определихме кои са най-често срещаните и пагубни видове апетит и по какъв начин можете да се преборите с тях.

1. Глад от досада
Няма жена, на която да не и се е случвало да яде просто от досада. Когато няма какво да вършиме и ви се прииска да отворите хладилника за следващ път през днешния ден, просто започнете да вършиме нещо. Всъщност това не е същински апетит и би трябвало да умеете да го различавате. Опитайте се да се разсейвате по някакъв метод, когато ви стане скучно и избягвайте да хапвате. За да се контролирате по-добре, определете си часове за хранене и се пробвайте да се придържате към тях.

2. Глад поради стрес
Факт е, че храната успокоява. Проблемът е, че в такива моменти хапвате каквото ви попадне, даже не се замисляте какъв брой нездравословни са питателните артикули, които консумирате. Често даже изпитвате апетит за съответни нездравословни неща. Препоръчваме ви да замените яденето с дишане. В стресови обстановки в действителност оказва помощ.

3. Глад поради предменструалния интервал
Всяка дама има потребност от малко повече въглехидрати през тези дни. Тогава е допустимо да сте много по-нервни от нормално, а храната оказва помощ да се справите и с това. Ние ви предлагаме да се поглезите през този интервал, тъй като в противоположен случай сигурно ще се чувствате доста зле. Не се тормозете, в случай че по време на цикъл качите, защото тогава в тялото ви се задържа по-голямо количество вода.

4. Телевизионен апетит
Наистина доста хора се хранят, до момента в който гледат телевизия. Това може би е най-неподходящият миг да ядете, тъй като мозъкът ви е ангажиран с нещо друго (например гледане на филм) и въобще не регистрира, че в стомаха ви попада храна. Поради тази причина изцяло незабелязано може да изядете голямо количество храна. Препоръчваме ви да вършиме нещо друго, до момента в който гледате телевизия.

5. Жажда
Много постоянно, когато мислите, че сте гладни, в действителност сте жадни. Дехидратацията елементарно може да се обърка с апетит, а колкото повече се храните, вместо да пиете вода, толкоз по-лошо става. Бърз метод да се справите с това е просто да изпиете чаша вода преди да посегнете към храната.

6. Истински апетит
Това е единственият апетит, на който би трябвало да обръщате внимание. Важно е да умеете да го различавате от останалите типове. Когато сте същински гладни, е наложително да хапнете. Ако се научите да ядете единствено когато тялото ви в действителност има потребност, ще съумеете да се отървете от огромна част от непотребните килограми. Яжте единствено здравословна и засищаща храна. Също по този начин започнете да се наслаждавате на всяко едно хранене. Хапвайте постепенно и умерено, просто се откъснете изцяло от всичко останало.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР