Гийермо дел Торо ще режисира дългоочаквания анимационен мюзикъл "Пинокио"Мексиканският режисьор

...
Гийермо дел Торо ще режисира дългоочаквания анимационен мюзикъл "Пинокио"Мексиканският режисьор
Коментари Харесай

Гийермо дел Торо ще режисира дългоочаквания анимационен мюзикъл "Пинокио"

Гийермо дел Торо ще режисира дълго чакания анимационен мюзикъл "Пинокио"
Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо ще бъде режисьор на анимационния мюзикъл "Пинокио" на американската стрийминг компания Нетфликс, оповестява блога на компанията в Туитър.

"Гийермо Дел Торо, притежател на премията на филмовата академия в Съединени американски щати, ще напише, съпродуцира и снима мюзикъла „ Пинокио" за Нетфликс, се споделя в публично изказване.

Холивудският кореспондент от своя страна оповестява, че историята в мюзикъла ще се развива на фона на зараждането на фашизма в Италия под управлението на Мусолини. Според режисьора нито едно изкуство не е повлияло на живота и работата му, както анимацията и с нито един воин не е имал такава "лична връзка", както с Пинокио. Именно по тази причина, показа дел Торо, през целия си живот е желал да направи този филм.

Снимките ще стартират през есента, като режисьорът към този момент е събрал екипа за мюзикъла. Съавтор на сюжета ще бъде Патрик Макхейл, който е основател на анимационните сериали "От другата страна на оградата" и "Време на приключения". Сърежисьор ще бъде Марк Густафсон, който взе участие в снимането на "Безподобният мистър Фокс". Куклите за кино лентата ще бъдат основани от компанията „ MacKinnon & Saunders “, основатели на персонажите за анимацията "Трупът на булката".

В началото на март Гийермо дел Торо завоюва "Оскар" за постановка на кино лентата "Формата на водата", разказващ за любовта на няма жена и чудовище-амфибия, отглеждано в загадка американска лаборатория. Филмът стана водач по брой номинации и завоюва "Оскар" в категорията "Най-добър филм на годината". /РИА Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР