Гинеколози и акушери тържествено празнуваха Деня на родилната помощ. Ден,

...
Гинеколози и акушери тържествено празнуваха Деня на родилната помощ. Ден,
Коментари Харесай

Медици в русенски болници отбелязаха професионален празник

Гинеколози и акушери тържествено честваха Деня на родилната помощ. Ден, в който всеки с гласа си оповестява появяването си на белия свят.
В Акушеро-гинекологичния център на УМБАЛ „ Канев “ старшата акушерка Галя Добрикова ритуално изми ръцете на началника на поделение „ Акушерство и Гинекология “ доктор Георги Хубчев. Гостът на празника, кметът Пламен Стоилов изрази поддръжката на общинските управляващи и поздрави лекарите, сестрите и акушерките. Галя Добрикова получи букет, забрадка и сапун от градоначалника. През предходната година в болничното заведение са родени 31 двойки близнаци и общо 1327 деца.
Лекари и медицински личен състав означиха Бабинден и в отделението по Акушерство към УМБАЛ „ Медика Русе “, дружно с шефа на Лечебни заведения „ Медика” доцент доктор Кирил Панайотов и посетители. В клиниката, през 2018 година за пръв път са проплакали 194 новодомци на планетата Земя (99 девойки и 95 момчета). Близнаците са шест двойки, а бебетата след ин витро са шест. Недоносените са 17, само че към този момент се радват на положително здраве.
Отделението по Акушерство с активност Неонатология е намерено на 1 януари 2017 година Има 2 независими родилни зали, 1 операционна зала и 2 стаи за интензивно наблюдаване на новородени. Съвременната инсталация, съответстваща на всички медицински стандарти, през 2018 година се усили с още 1 фототерапевтична лампа и 2 кувьоза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР