Гимнастичката от българския ансамбъл Петя Борисова беше избрана за Кралица

...
Гимнастичката от българския ансамбъл Петя Борисова беше избрана за Кралица
Коментари Харесай

Избраха гимнастичката от ансамбъла Петя Борисова за Кралица на Световната купа

Гимнастичката от българския отбор Петя Борисова беше определена за Кралица на Световната купа по художествена гимнастика в София.

Борисова завоюва гласуването с актив от 54 точки. В анкетата участваха  измежду 42-а от 55-та упълномощени публицисти и фотографи за надпреварата, както и на членовете на Българската асоциация на спортните публицисти.

Втора и трета в класацията са също българки - Боряна Калейн (34 точки ) и Женина Трашлиева (също от ансамбъла с 30 точки).
Наградата за най-грациозна задгранична гимнастичка получи италианката Милена Балдасари.

Победителката получи неповторима корона, дружно с подгласничките си и бижута обезпечени от Zlatarna Celje.

Тиарата е преходна и се връчва всяка година. Короната, която е произведение на ювелирното изкуство, е преходна и се връчва всяка година. Тя е направена от словенския бижутериен бранд Златарна Целе, един от най-големите европейски производители на бижута, със 100 обекта в седем страни - Словения, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония и България.

Короната е направена от сребро 925/000 с родиево покритие. Камъните, които са инкрустирани, са овални бели и лилави кубични цирконий, всички вградени ръчно от експертите на компанията. Повърхността й е огряна от матирани полирани елементи. Короната е направена по дизайн на Хелена Умбергер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР