Гилермо Сонлейн, съосновател на американската компания Оушън Гейт експедишънс, чиято

...
Гилермо Сонлейн, съосновател на американската компания Оушън Гейт експедишънс, чиято
Коментари Харесай

Съосновател на Оушън Гейт след имплозията на Титан: Безопасността е ключов елемент от културата на компанията

Гилермо Сонлейн, съосновател на американската компания " Оушън Гейт експедишънс ", чиято подводница претърпя имплозия с петима пасажери на борда покрай останките на " Титаник ", увери през днешния ден, че сигурността е " основен детайл " от културата на компанията, предава Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

След известието за " пагубната имплозия " на дребната туристическа подводница се умножиха рецензиите за евентуална немарливост.

Джеймс Камерън, режисьор на кино лентата " Титаник " и разпален откривател на морското дъно, намерено осъди " подценените предизвестия " по отношение на сигурността.

Камерън съобщи пред " Би Би Си нюз ", че е предсказал имплозията на злощастната подводница дни преди новината да бъде доказана. " Имах вътрешно възприятие какво се е случило ", споделя Камерън.

" За да се срине електрониката на подводницата, информационната ѝ система и транспондерът за следене по едно и също време – подводницата е престанала да съществува ", сподели той.

" Сега имаме още едно корабокрушение, което за жалост се основава на същите правила на невслушване в предизвестията ", добави Камерън.

„ Участвах в ранните стадии на програмата за развиване “ в " Оушън Гейт ", отговори пред " Таймс рейдио " Гилермо Сонлейн, съосновател на компанията дружно със Стоктън Ръш, който почина при имплозията.

„ От опит знам, че бяхме извънредно ангажирани с сигурността и че намаляването на риска беше основна част от фирмената просвета. “

Сонлейн, който напусна компанията през 2013 година, напомни, че самият Джеймс Камерън е посещавал останките доста пъти, с цел да продуцира своя международен шлагер от 1997 година

„ Мисля, че той беше запитан за сходен риск и сподели: „ Слушай, в случай че нещо се случи на тази дълбочина, то ще бъде пагубно за микросекунди. Имплозията ще настъпи при съвсем свръхзвукова скорост и ти ще бъдеш мъртъв, преди мозъкът ти да успее даже да разбере, че нещо не е наред “. 

Сонлейн акцентира, че към момента е прекомерно рано да се каже какво в действителност се е случило, само че счита, че подводните проучвания би трябвало да продължат да се развиват.

„ Както при проучването на Космоса, най-хубавият метод да запазим наследството на тези петима откриватели е да проучим, да разберем какво се е объркало, да се поучим от това и да продължим напред “, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР