„Гилдията се състои от интелигентни хора, които мисля, че разбират,

...
„Гилдията се състои от интелигентни хора, които мисля, че разбират,
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев: Трябва да се съобразим с мерктие

„ Гилдията се състои от интелигентни хора, които мисля, че схващат, че в случай че няма ограничения, няма да се оправим още 3 години. Няма спънки сътрудниците да репетират, само че няма представления. Ощетена е публиката. Трябва да се съобразим с ограниченията, а не да настройваме обществото против себе си. Ние сме съпричастни с цялата общественост “. С тези думи ръководителя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев разяснява нововъведените ограничения против ковид пред БНР.

„ Държавата изплаща пари на артистите от фонд „ Работна заплата “. Те не са останали напълно без приходи. Има фонд „ Култура “, който обезпечава средства на музикантите на свободна процедура. Всички те могат да аплайват и фонд „ Култура “ ще ги утвърди. Става въпрос за 1000 души. Има и хора, които не са си плащали налозите, и няма да могат да аплайват.

По време на пандемия единствено театрите в България и Русия работеха. В Австрия да вземем за пример нямаха право да играят представления, за разлика от обстановката у нас.

Във всеки спектакъл има по 2-3 заболели. Става въпрос за 60 театри. Трябва да преустановим активността си за тези 10 дни. Аз също играх в онлайн спектакъл, само че това не е същото, както да излезеш пред аудитория “, сподели още Мутафчиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР