Гигантът в спортните стоки Nike заведе искове във федерални съдилища

...
Гигантът в спортните стоки Nike заведе искове във федерални съдилища
Коментари Харесай

Гигант в спортните стоки съди конкуренцията за кражба на патент, свързан с маратонките

Гигантът в спортните артикули Nike заведе искове във федерални съдилища в понеделник против съперниците си New Balance и Skechers, обвинявайки ги, че са нарушили патенти, свързани с технология на Nike за производството на горните елементи на маратонки, оповестява Ройтерс.

В делата се твърди, че няколко спортни модела на New Balance и маратонки Skechers употребяват непозволено патентованата технология Flyknit на Nike за обувки за бягане, футбол и баскетбол.

Nike по-рано съди Adidas, Puma и Lululemon за нарушение на патентите Flyknit. Adidas и Puma реализираха съглашения по делата си, а искът на Nike против Lululemon продължава.

New Balance сподели в изказване, че " изцяло почита правата по интелектуалната благосъстоятелност на съперниците си, само че Nike не има извънредно право да проектира и създава обувки по обичайни индустриални способи, които се употребяват в промишлеността от десетилетия “.

Представители на Nike и Skechers не са дали отговор незабавно на настояванията за коментар по заведените каузи.

В уеб страницата на основаната в Бийвъртън, щата Орегон, Nike се споделя, че технологията Flyknit “използва нишки с висока здравина, с цел да сътвори леки горни елементи с целеви области на опора, разпъване и дишане ". В правосъдните каузи се споделя, че патентованата технология разрешава да се вършат високоефективни горни елементи с по-малко материали и боклуци.

Жалбата на Nike против основаната в Бостън New Balance, подадена във федерален съд в Масачузетс, твърди, че линиите Fresh Foam, FuelCell и други на New Balance нарушават патентните права на Nike, написа Investor.bg. Компанията съди калифорнийската Skechers в Лос Анджелис, потвърждавайки, че обувките, в това число марките на Ultra Flex и Glide Step, на Skechers нарушават патентите ѝ.

Nike е поискала от съдилищата неназована сума парични компенсации и правосъдни разпоредби за непрекъснато блокиране на New Balance и Skechers от нарушение на патентите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР