Getty Images Възрастните хора не трябва да отслабват, каза геронтологът Юрий

...
Getty Images
Възрастните хора не трябва да отслабват, каза геронтологът Юрий
Коментари Харесай

Руски лекар: Възрастните хора не трябва да отслабват

 Getty Images Възрастните хора не би трябвало да отслабват, сподели геронтологът Юрий Конев в изявление за радио " Спутник ", представен от РИА Новости.

" Съществува консенсус, че е противопоказано за възрастни и сенилни хора да губят тегло. Промяната в метаболизма води до смяна на физиологичните параметри. Тези индикатори ще повлияят неподходящо на здравето на възрастен човек ", изясни Конев.

В същото време, съгласно специалиста, човек би трябвало да приведе тежестта си в норма до 60-годишна възраст, тъй че тялото да не се нуждае от повече храна, в сравнение с е належащо.

" Енергийните потребности понижават с възрастта и раздутият корем споделя, че желаеме да ядем. Тук има дисонанс, защото стомахът ни алармира, че сме гладни, а количеството изядена храна би трябвало да понижава с възрастта ", заключи геронтологът, представен от " Фокус ".

По-рано терапевтът и диетолог Екатерина Бурляева съобщи, че тиквичките, патладжаните, краставиците, доматите и зеленчуците са идеални храни за намаляване заради ниското си наличие на калории.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР