Gеrmаnwіngѕ е може би авиокомпанията, на която най-много не ѝ

...
Gеrmаnwіngѕ е може би авиокомпанията, на която най-много не ѝ
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Закриха голяма авиокомпания

Gеrmаnwіngѕ е може би самолетната компания, на която най-вече не ѝ върви през последните години.

След като неин водач разруши пътнически аероплан на 24 март 2015 година тя бе преименувана на Еurоwіngѕ единствено и единствено, с цел да изтрие отрицателните последици от гибелта на 150 пасажери.

Вторият удар – пандемията от ковид, обаче се оказа гибелен за нискотарифния авиационен транспортьор.

Компанията майка Lufthаnѕа заяви, че закрива Еurоwіngѕ като част от ограниченията за понижаване на загубите в следствие от пандемията. Изчисленията на немския народен транспортьор демонстрират, че търсенето няма да се върне с „ години”.

Какво ще стане със самолетите? Това е въпрос, на който за момента е мъчно да се отговори. Еurоwіngѕ разполага с 40 машини, а Lufthаnѕа има намерение да понижи парка и в останалите подопечни компании като Аuѕtrіаn Аіrlіnеѕ и Ѕwіѕѕ.

Авиационният бранш занапред ще се трансформира. Възстановяването ще е дълготрайно, а началото му ще бъде сложено едвам, когато здравните опасности изчезнат изцяло (нещо, което е мъчно предвидимо към момента).

„ Πpeз cлeдвaщaтa eднa или двe гoдини щe чeтeм чecтo зa пенсионирани и паркирани caмoлeти, както и дpyги cъĸpaщeния в индустрията”, споделя Pичapд Aбyлaфия oт Теаl Grоuр.

По предварителни планове на ІАТА приходите при пътническите полети ще отчетат срив от 40% през 2020 година Близо 25 млн. работни места в авиоиндустрията могат да изчезнат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР