Германското разузнаване твърди, че най-кървавата част от войната в Украйна

...
Германското разузнаване твърди, че най-кървавата част от войната в Украйна
Коментари Харесай

Германското разузнаване: Киев навярно ще бъде превзет

Германското разузнаване твърди, че най-кървавата част от войната в Украйна вероятно следва, тъй като Русия още не е хвърлила в пердах всичките си запаси. Предполага се също, че Киев ще бъде обсаден и високомерен.

Сведения за войната в Украйна се събират благодарение на сателитни наблюдения от Космоса, информации на очевидци, вести от медии, фотоси и видеа в обществените мрежи. Следят се и известията по радиовръзка. Експерти на BND (германското външно разузнаване) и на Бундесвера всеки ден проучват напредването на съветските войски, както и съпротивата, оказвана от украинската войска. А техните прогнози за по-нататъшния ход на войната не са по никакъв начин оптимистични.

Обкръжението на Путин остава лоялно

В Кремъл очевидно са твърдо решени да продължат бойните дейности. Германски специалисти настояват, че съветската цел е да бъде завладяна минимум Източна Украйна и да бъде сложена под контрола на Москва, само че проектите наподобява включват също и столицата Киев. Най-кървавата фаза от войната към момента следва, допускат те. В изгода на тази оценка приказва да вземем за пример фактът, че съветските военни още не са употребявали всички оръжейни системи и войскови елементи, които са струпани край границата.

Засега няма никакви индикации за това, че съветската завоевателна война може да е раздрусала позициите на Путин и да е заплашила неговата власт и въздействие. Точно противоположното даже: хората от неговото обграждане не престават да са му правилни. Няма и доказателства за това, че Путин може да е тежко болен. Има обаче данни, че през последните месеци съветският водач се е изолирал и е чел най-вече книги с историческа и идеологическа устременост, даже пишел лични трактати. А с вътрешнополитически или стопански въпроси въобще престанал да се занимава, настояват източници от разузнаването.

Руснаците имат мотиви за неодобрение

Украинската войска съумя да реализира значими триумфи и да отблъсне редица съветски офанзиви – посредством и на предоставените ѝ от Запада оръжия. А загубите на съветската войска очевидно са доста по-големи от публично оповестените 500 убити и 1600 ранени, считат немски източници от службите за сигурност.

Руската страна очевидно е разчитала на доста по-бърз пробив към стратегически значимите градове като Харков, Херсон, Мариупол, Одеса или Киев. Предполага се, че съветските военни са фрустрирани поради позволени неточности в логистиката: снабдяването с храна, бензин и боеприпаси не вървяло изключително безпрепятствено. Германските служби считат за достоверни и информациите за съществуване на дезертирали и обезверени съветски военнослужещи.

Информации от тайните служби сочат, че в първата вълна от съветската инвазия са били употребявани най-много млади бойци без огромен опит, част от които отбиват постоянната си военна работа. Не е изключено това е направено съзнателно, считат специалисти в Германия. Възможно е тактиката да е била следната: тези бойци да бъдат пожертвани, само че да въвлекат в сражения украинската войска и по този метод да бъде отслабена съпротивата. А по-късно в борбата да влязат нови формирования, които са по-добре оборудвани и имат доста по-голям военен опит – да вземем за пример в организирането на блокада към украинските градове.

Очакванията са Киев да бъде високомерен

В немските служби за сигурност допускат, че и столицата Киев ще падне в съветски ръце, само че не могат да се ангажират с прогноза по кое време би могло да стане това. Възможно е преди този момент градът да бъде подложен на дълга военна обсада с непредвидими последствия за популацията – изключително в случай че бъдат прекратени водоснабдяването, електрозахранването и снабдяването с храна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР