Германското производство на газ и петрол продължава да намалява и

...
Германското производство на газ и петрол продължава да намалява и
Коментари Харесай

Бизнес асоциация в Германия иска преоценка за фракинга

Германското произвеждане на газ и нефт продължава да понижава и това повдигна въпроса появяват ли се нови благоприятни условия за фракинг технологията, която е неразрешена сега, Федералната асоциация за природен газ, петрол и геоенергия (BVEG) приканва за нов, " задоволително осведомен " спор по отношение на опциите на фракинга.

Индустрията за природен газ и нефт в Германия е произвела по-малки количества от вътрешни източници през 2022 година, макар увеличеното им търсене заради енергийната рецесия. Предвид обстоятелството, че производството понижава от години, в този момент тя желае да се концентрира повече върху по-обещаващи бизнеси - като геотермална сила, произвеждане на водород или предпазване на CO2, изяснява организация ДПА.
" Възможностите ни са лимитирани ", сподели водачът на асоциацията Лудвиг Мьоринг. Продължава наклонността към понижаване на самофинансирането.

Преди това в Германия доближаваше до 20 милиарда куб. м газ (или повече) на година, само че запасите в стандартните находища от ден на ден се изчерпват. Мьоринг уточни - както направи малко след началото на войната в Украйна предходната пролет - че немските производители на газ желаят да продължат да играят своята роля в доставките. Цените на изкопаемите първични материали, които към момента са доста високи, ще паднат единствено в случай че предлагането се разшири, считат те.

Мьоринг предложи трезва оценка на усъвършенстваните процеси за приемане на обвързван с фракинг газ: " Енергийната рецесия прави още по-ясно, че би трябвало да преосмислим този капацитет. Това включва уравновесено решение във връзка с опцията за шистов газ. "
Мьоринг подлага на критика обстоятелството, че огромна част от полиците " даже не си вършат труда " да помислят още веднъж за потреблението на по-екологични подходи за фракинг: " Един справедлив разбор е кръстосан още в зародиш. "

Според оценките на BVEG размерът теоретично може да бъде повишен до една пета от газовите потребности на Германия посредством ориентиране към шистов газ. Министър-председателят на Долна Саксония Щефан Вайл (SPD) се разгласи срещу метода на финансиране и замени удари по този въпрос с баварския си сътрудник Маркус Зьодер (CSU). Федералният министър на финансите Кристиан Линднер (FDP) пропагандира за влизане, в случай че се употребява екологично допустим фракинг. Газовите кладенци постоянно са подложени на критика заради други опасения - да вземем за пример от време на време могат да провокират леки трусове.

Що се отнася до природния газ, " залагането на международните пазари на LNG " е рисковано, сподели Мьоринг. В общия CO2 баланс вътрешният газ също се показва по-добре от втечнения природен газ, внасян с танкери. Федералното държавно управление " реагира по впечатляващ метод " при основаването на първите плаващи терминали. Въпросът за съществуването на задоволително газ обаче е друг от въпроса за бъдещото развиване на цените. " И към този момент въобще не може да се приказва за нормалност. "

Нивото на цените, което към момента е високо спрямо времето преди войната в Украйна, е " отрова за нашата стопанска система ". Мьоринг сподели, че чака идната зима да няма усложнения. " Познатите доставки от Холандия, Норвегия и Германия, дружно с LNG, евентуално ще могат да компенсират съветските количества. Но на какви цени? Това е различен въпрос. "

Производителите на газ и нефт се надяват на нови благоприятни условия от основаването на атомна стопанска система.

" Син " водород може да бъде създаден от метан - не толкоз удобен за климата, колкото " зелен " водород от вода с потреблението на " зелено " електричество, само че това е значим спомагателен вид, съгласно Мьоринг. Трябва да има " справедлива полемика " по отношение на подземното предпазване на CO2. За разширението на потреблението на геотермална сила промишлеността може да способства със познания и остарели сондажи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР