Германското правителство реши да предприеме драстична стъпка срещу руската петролна

...
Германското правителство реши да предприеме драстична стъпка срещу руската петролна
Коментари Харесай

Германия поема контрола върху три рафинерии на Роснефт

Германското държавно управление реши да предприеме фрапантна стъпка против съветската петролна компания " Роснефт " поради опасността за енергийните доставки.

Германия поема контрола върху немското поделение на съветския петролен колос.

Федералният мрежов регулатор ще поеме контрола върху RN Refining & Marketing GmbH и Rosneft Deutschland GmbH, както и дяловете й в петролни рафинерии в Шведт, Карлсруе и Вобург, заяви министерството на стопанската система.

Rosneft Deutschland съставлява към 12% от потенциала за преправка на нефт в Германия и е една от най-големите компании за преправка на нефт в страната.

Решението е съпроводено от повсеместен пакет, който ще даде подтик на трансформацията в района и ще подкрепи рафинериите да обезпечат доставките на нефт по различни направления, се споделя в известието на министерството.

" С попечителството се противодейства на опасността за сигурността на енергийните доставки и се прави значима първа крачка за запазването и бъдещето на обекта в Шведт ", се споделя в изказване на министерството на стопанската система. Досега рафинерията е била подвластна от доставките на съветски недопечен нефт по тръбопровода " Дружба ".

По-късно денем управляващите са насрочили брифинг, на който ще бъдат дадени детайлности. В него ще вземат участие канцлерът на Германия Олаф Шолц и министърът на стопанската система Роберт Хабек.

От " Роснефт " не разясняват на този стадий решението.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР