Германското правителство одобри набор от енергоспестяващи мерки за зимата, които

...
Германското правителство одобри набор от енергоспестяващи мерки за зимата, които
Коментари Харесай

По-тъмно и по-хладно ще бъде в обществените сгради в Германия

Германското държавно управление утвърди набор от енергоспестяващи ограничения за зимата, които ще лимитират потреблението на осветяване и отопление в публични здания.

Правителството има за цел да понижи потреблението на газ с 2% посредством новите правила, заяви Би Би Си (BBC).

Министърът на стопанската система на Германия сподели, че разпоредбите могат да спестят на частни семейства, компании и обществен бранш към 10,8 милиарда евро (9,1 милиарда паунда) за две години.

Това е част от напъните за понижаване на зависимостта на страната от съветски газ.

Преди Русия да нахлуе в Украйна, Германия получаваше 55% от газа си от Русия, само че понижи това до 35% и даде обещание да приключи изцяло вноса.

Въпреки товатой остава голям пазар за Москва и заплати съвсем 9 милиарда евро за съветски петрол и газ през първите два месеца на войната.

Русия също понижи потоците газ през основния водопровод “Nordstream 1 ” до Германия до 20% от потенциала, което поражда опасения, че може да спре крановете тази зима.

Министърът на стопанската система на Германия Роберт Хабек сподели пред Би Би Си, че страната му желае да се освободи " допустимо по-бързо от хватката на съветския импорт на сила ".

„ Като цяло новите ограничения пестят сила, само че не дотам, че да можем да седнем и да кажем „ Сега ще стане “, добави той.

От септември публичните здания, като се изключи институции като лечебни заведения, би трябвало да се отопляват до най-много 19 градуса, като отоплението може да бъде изключено изцяло във входове, коридори и фоайета.

Обществените монументи и здания също няма да бъдат осветени по естетически аргументи, а на предприятията може да бъде неразрешено да поддържат магазините си осветени през нощта.

Отоплението на частни басейни също може да бъде неразрешено.Страната ще даде приоритет на товарите с въглища и нефт пред пътническите пътувания по железниците, което значи, че пасажерите ще би трябвало да чакат.

„ В момента имаме обстановка на дефицит на релси “, сподели министърът на превоза Фолкер Висинг.

„ Това значи, че в случай че краткотрайно са нужни спомагателни транспорти на гориво, ще би трябвало да ги приоритизираме “, посочи той.

Германия също по този начин възнамерява да организира рекламни акции, с цел да каже на локалните поданици по какъв начин могат да понижат личното си ползване.

На фона на опасенията за зимния дефицит, страната основава два терминала за полутечен природен газ на брега на Северно море, с цел да усъвършенства съхранението.

Повечето страни членки на Европейския съюз се ангажираха непринудено да понижат потреблението на газ с 15% тази зима - макар че това ще стане наложително, в случай че има сериозен дефицит.

Междувременно Испания към този момент вкара правила, ограничаващи потреблението на климатици за отопление в публични и огромни търговски здания, защото се стреми да пести сила.

В сряда министърът на енергетиката на Швейцария сподели, че " сигурно ще има смисъл " страната да се приведе в сходство с проекта на Европейски Съюз, с цел да предотврати енергийна рецесия.

Швейцарската електрическа комисия също предложи на семействата да се запасят със свещи при положение на прекъсване на тока, породено от промени в съветските доставки.

По-рано този месец швейцарският министър на енергетиката Симонета Сомаруга сподели, че ще се опита да приложи проект за прекъсване на отоплението в публичните здания.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР