Германското министерство на икономиката подготви изменения в закона за енергийната

...
Германското министерство на икономиката подготви изменения в закона за енергийната
Коментари Харесай

Германия подготвя национализация като крайна мярка при енергийна криза

Германското министерство на стопанската система приготви промени в закона за енергийната сигурност, съгласно които при остра рецесия и в краен случай управляващите ще имат право да трансферират под краткотрайно ръководство и даже да национализират енергийните компании. Това заяви във вторник медийната група Funke, базирайки се на плана за промени и представена от медиите, съобщи БГНЕС.

В документа се отбелязва, че Министерството на стопанската система може да трансферира на външно ръководство компания, която ръководи жизненоважна енергийна инфраструктура, в случай че съществува характерен риск предприятието да не може да извърши дилемите си за обезпечаване на дейностите в енергийния бранш и по този метод да утежни положението на обстановка с доставките. Национализацията е допустима, в случай че външното ръководство не е задоволително за гарантиране на енергийната сигурност. Такава алтернатива би била " последна мярка ", се споделя в промените.

" В случаите, когато ръководството на доверието или други по-леки средства, като различно придобиване, наподобяват незадоволителни, може неотложно да последва национализация ", се споделя в документа.

Германското министерство на стопанската система също по този начин възнамерява да сътвори цифрова платформа при положение на прекъсване на доставките на газ от Русия, на която ще би трябвало да се записват огромни индустриални компании и компании за търговия с газ. Въз основа на информацията, която дават, се чака управляващите да могат да решат къде да пестят газ или даже кои предприятия да изключат първи при дефицит на електрическа енергия.

Освен това промените плануват, че в обстановка на енергийна рецесия прекратяването на контракти с потребителите ще бъде по-трудно.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР