Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер продължава да държи на мнението

...
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер продължава да държи на мнението
Коментари Харесай

Зеехофер продължава да иска едностранна гранична политика

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер продължава да държи на мнението си, че за справяне с миграцията са нужни едностранни ограничения на немските граници, заяви ДПА.

Зеехофер, който е водач на баварските съдружници на канцлерката Ангела Меркел, желае да стартира да връща мигрантите на немските граници, в случай че те към този момент са се записали като претенденти за леговище другаде в Европа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Меркел упорства, че сходни едностранни решения ще основат проблеми със съседите на Германия и ще подкопаят солидарността в Европейския съюз.

Канцлерката е подложена на напън да реализира на срещата на върха на Европейски Съюз тази седмица обща тактика за понижаване на миграцията и да убеди своя вътрешен министър да я поддържа.

Разногласията провокират спекулации, че Меркел и Зеехофер може да се разделят, което да постави завършек на настоящето немско държавно управление месеци след встъпването му в служба и вероятно даже на ръководството на канцлерката.

Източници от съвещание на парламентарна комисия, на което е участвал Зеехофер, обаче споделиха, че той счита предприемането на едностранни дейности за належащо, без значение какво ще реши Европейски Съюз.

Александър Добринт от Християнсоциалния съюз на Зеехофер съобщи, че партията е подготвена да вкара новия граничен надзор още идната седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР