Германският външен министър Хайко Маас отказа да изключи участие на

...
Германският външен министър Хайко Маас отказа да изключи участие на
Коментари Харесай

Германският външен министър отказа да изключи участие на Берлин в ответни удари срещу Сирия

Германският външен министър Хайко Маас отхвърли да изключи присъединяване на страната си в удари по Сирия, в случай че държавното управление в Дамаск използа химическо оръжиие против бунтовниците в провинция Идлиб, само че увери, че Берлин ще вземе "самостоятелно решение ", съобщи ДПА.

Ответните удари са тематика на развълнуван спор в Германия от понеделник, когато в. "Билд " заяви, че министерството на защитата изследва молба на Съединени американски щати за присъединяване на Бундесвера в възможни военни дейности в Сирия, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

"Ние ще вземем независимо решение съгласно главните правила на немската конституция и, несъмнено, на интернационалното право ", съобщи Маас пред ДПА. Той сподели, че Берлин още не е получил публична молба от Вашингтон. "Конкретна молба може да бъде отправена единствено когато е употребен токсичен газ и когато други страни са решили да отговорят с военна мощ ", съобщи външният министър. "Дотогава ние сме съсредоточени на политическия разговор за попречване на филантропична рецесия ", добави той.

Германия не взе присъединяване в взаимните въздушни удари на Съединени американски щати, Франция и Англия против Сирия през април, нанесени откакто сирийската войска умъртви десетки хора при химическо нахлуване в град Дума покрай столицата Дамаск, напомня организацията.

На фона на известия, че силите на сирийския президент Башар Асад приготвят още една химическа офанзива, този път против Идлиб, Белият дом предизвести предходната седмица, че Съединени американски щати и съдружниците им ще дадат "бърз и съответен отговор " в случай че бъде осъществено такова нахлуване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР