Германският външен министър Аналена Бербок обяви, че отива в страните

...
Германският външен министър Аналена Бербок обяви, че отива в страните
Коментари Харесай

Аналена Бербок идва на Балканите за да не допусне руско влияние

Германският външен министър Аналена Бербок разгласи, че отива в страните от Западните Балкани, с цел да предотврати разпространяването на съветското въздействие там. Тя направи това изказване в сряда вечерта преди визитата си в Босна и Херцеговина, Сърбия, в това число и непризнатото Косово, както и Молдова.

" Европа би трябвало да е подготвена да влага стратегически в своята дълготрайна сигурност ", съобщи зелената министърка на външните работи на Федерална Република Германия.

" Това е изключително правилно за нашите връзки със страните от Западните Балкани ", аргументира се Бербок.

Според нея „ за този открит фланг се твърди, че е обхванат от играчи като Русия, които не се интересуват от европейското бъдеще и не се опасяват да отприщят още веднъж нерешени спорове “.

„ Отивам на Западните Балкани, с цел да чуя какво чакат хората там от нас, само че и да дам да се разбере, че няма да оставим този район в сърцето на Европа на разпространението на въздействието на Москва “, сподели немският министър.

Ръководителят на немското външно министерство също по този начин твърди, че Молдова, повече от другите страни, усеща следствията от събитията в Украйна. Тя има намерение да разбере каква поддръжка може да даде Германия на тази страна.

" Не можем да позволим ударната вълна, предизвикана от Русия, да се популяризира и в други европейски страни. Молдова може да разчита на немска и европейска взаимност ", сподели още Аналена Бербок.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи, че в отговор на апел на водачите на републиките на Донбас е решил да организира специфична военна интервенция. Руският водач акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР