Германският външен министър Аналена Бербок, която днес ще се срещне

...
Германският външен министър Аналена Бербок, която днес ще се срещне
Коментари Харесай

Германия ще потвърди пред САЩ значението на диалога с Русия за предотвратяване на конфликт за Украйна

Германският външен министър Аналена Бербок, която през днешния ден ще се срещне с американския държавен секретар Антъни Блинкън, съобщи, че ще удостовери смисъла на разговора с Русия за попречване на спор за Украйна.

„ По отношение на Русия общото обръщение на европейците и държавното управление на Съединени американски щати е ясно: съветските дейности идват с ясна цена и единственият излаз от рецесията е посредством разговор ", сподели Бербок. По думите й, " навлизаме в решаваща фаза, в която значимите диалози на разнообразни равнища са неизбежни. И даже в случай че форматите на диалозите варират, нашите послания като трансатлантически сътрудници към държавното управление в Москва постоянно са едни и същи ".

Разтревожени от натрупването на съветски военни сили около границата с Украйна, представители на Съединени американски щати и Русия ще проведат договаряния за сигурността на 10 януари в Женева, а НАТО е насрочила среща на съюзнически посланици и високопоставени съветски чиновници за 12 януари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР