Германският селекционер Йоаким Льов бе нападнат от журналисти след краха

...
Германският селекционер Йоаким Льов бе нападнат от журналисти след краха
Коментари Харесай

Журналисти към Льов: Това е унижение!

Германският селекционер Йоаким Льов бе атакуван от публицисти след краха против Южна Корея. Немските представители на медиите желаеха ясно пояснение от експерта и отговор на въпроса: “Защо настоящият първенец се сгромоляса с гръм и тропот още в груповата фаза на шампионата?”. Льов обаче не съумя да го даде.

“Сега е мъчно да се каже – смъмри Льов след дълбока въздишка. – Трябва да поздравим противниците ни. Отстранени сме от шампионата и разочарованието е огромно. Не заслужавахме да се борим за втори следващ трофей. Искахме да го спечелим, но… малко преди края разбрахме, че Швеция води в резултата против Мексико и нещата станаха още по-трудни за нас. Нямахме класа и бяхме като изгубени.”

“Това е оскърбление за Германия”, се чу от задния ред на претъпканата зала за конференции. Льов замига шокирано и стартира да приказва бързо.

“Бяхме подготвени да защитим купата – добави наставникът. – Вярвахме и бяхме готови точно за това. През последните 12 години бяхме един от четирите най-хубави тима в света. Трябва да признаем провалянето и да одобрявам обстановката такава, каквато е.”

Последва нов откос от публицистите в залата.

“Преди мондиала се държахте надменно, смятайки, че тимът може да повтори триумфа от 2014-та, само че в този момент няма помен от това поведение”.

Льов още веднъж си даде няколко секунди на разсъждение преди да стартира да приказва.

“Тренирахме старателно – сподели селекционерът на Германия. – Играхме контроли, които не бяха значими за нас. Там търсехме само положително движение на игра. Бяхме уверени, че при започване на шампионата в Русия всичко ще си пристигна на мястото. Очаквах да стартираме вихрено и… не упреквам играчите. Борихме се. Те направиха всичко по силите си, само че просто не се получи.”

Брифингът бе на път да завърши и Льов си намерения, че е пристигнал моментът, в който най-сетне ще може да се скрие от камерите. Тогава последва нов въпрос.

“Дойдоха ли тъмни времена за Германия?”.

Льов избърса потта от челото си, давайки си тип, че в действителност масажира региона над очите си.

“Какво желаете да кажете? – опита да се измъкне треньорът. – През последните 12 години бяхме в топ 4 в света. Да, има горест и отчаяние, само че имаме надарени играчи с голям капацитет. Трябва да се създадат заключения и да се продължи напред.”

И Льов спря да приказва, макар че остана усещане, че искаше да добави още нещо. Селекционерът обаче не го направи, тъй като в залата никой не го слушаше…

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР