Германският съюз на професионалните футболисти (VDV) изрази загриженост от нарастващия

...
Германският съюз на професионалните футболисти (VDV) изрази загриженост от нарастващия
Коментари Харесай

Профсъюзът на футболистите в Германия поиска по-ефективни мерки срещу кибертормоза

Германският съюз на професионалните футболисти (VDV) изрази угриженост от възходящия брой интернет тормоз, ориентиран към играчите. Организацията прикани държавните органи да подхващат повече ограничения.

" Кибертормозът е доста сериозен проблем от доста години насам - освен в спорта ", съобщи ръководещият шеф на VDV Улф Барановски пред ДПА.

" Преди всичко законодателните и правоприлагащите органи са призовани да вкарат усъвършенствания и да защитят по-добре жертвите. "

Защитникът на Република България " Лайпциг " Бенямин Хенрихс и бранителят на Дайот Упамекано бяха най-скорошните жертви на расистки обиди онлайн. Това накара треньора на " Лайпциг " Марко Розе да предложи нарушителите да бъдат лишени от независимост за няколко дни, с цел да покажат на другите какви последици могат да понесат.

Играчите на " Байерн " Томас Мюлер, Леон Горецка и Лерой Сане неотдавна обърнаха внимание на казуса в акцията " Заедно против омразата в мрежата ". Те прочетоха обиди и закани против тях във видео, оповестено в разнообразни канали в обществените медии.

Барановски приветства самодейността, като съобщи: " Когато спортистите обществено се афишират против посланията на ненавист в интернет, това е мощен сигнал към вземащите решения да търсят по-ефективни ограничения. "

Барановски съобщи, че VDV предлага на играчите, изключително на младите, образование за предварителна защита, правни препоръки и спортно-психологическа поддръжка по този въпрос.

Министерството на правораздаването на Германия възнамерява нов " закон против цифровото принуждение ", в който операторите на платформи за обществени медии могат да бъдат изправени пред цивилен искове за закриване на сметките на нарушителите.

Марион Сулприцио от Института по логика на психиката към Спортния университет в Кьолн съобщи пред ДПА, че футболистите са изключително уязвими заради огромния брой почитатели в обществените мрежи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР