Германският производител на автомобили Ауди ще стане снабдител на двигатели

...
Германският производител на автомобили Ауди ще стане снабдител на двигатели
Коментари Харесай

Ауди дебютира като доставчик на двигатели във Формула 1 през 2026

Германският производител на коли Ауди ще стане доставчик на мотори във Формула 1 за първи път през сезон 2026, разгласи президентът на концерна Маркус Дусман. Ауди ще разгласи името на конструктора, който ще доставя до края на годината, макар че се смята, че това ще бъде отборът на Заубер, който сега се състезава под името Алфа Ромео с мотор на Ферари .
Очаква се Ауди да доставя с мотори тимът на Алфа Ромео.
Новината бе оповестена на пистата в Спа, където в неделя ще се организира следващият кръг от сезона в най-престижната автомобилна конкуренция, в наличието на президента и основен изпълнителен шеф на Ф1 Стефано Доменикали и президента на Международната автомобилна федерация (ФИА) Мохамед бен Сулайем.

„ Формула 1 е както световна сцена за нашия бранд, по този начин и доста предизвикателна лаборатория за развиване “, показа Дусман в свое изказване. Двигателят ще бъде развъртян в оборудването на Ауди Спорт в Нойбург край Инголщад, като компанията акцентира обстоятелството, че за „ първи път от повече от десетилетие насам ще бъде изграде захранващ елемент от Формула 1 в Германия “. Адам Бакер, който преди да се причисли към Ауди през 2021 работеше за ФИА в продължение на три години, ще поеме ръководството на компанията и плана на Ф1 като основен изпълнителен шеф.

Ауди добави в изказването си, че задачите на Формула 1 да стане по-устойчив са ги привлекли . „ Разпознати в международен мащаб, доста прочувствени и високотехнологични – по този начин Формула 1 извърши точните критерии на Ауди. Ключът към включването ни в най-популярната автомобилна конкуренцията е ясният и прецизен проект за превръщането в по-устойчив и доходоносен артикул. Новите механически правила, които ще влязат в действие през 2026, се концентрират върху по-високо наелектризиране и усъвършенствано стабилно гориво. В добавка към към този момент съществуващия таван на разноски за тимовете, ще бъде въведен и подобен за производителите на мотори през 2023. В допълнение, Формула 1 си сложи амбициозната задача да бъде въглеродно-неутрални автомобилни серии до 2030. Големият интерес във Ф1 е световен и сериите са с един от най-гледаните спортове в целия свят. През 2021 над 1.5 милиарда телевизионни фенове са следили конкуренцията. Формула 1 е известна в основни пазари като Китай и Съединени американски щати и наклонността продължава да се повишава – даже измежду младите таргет групи “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР